Het nieuwe EU-energielabel voor stofzuigers

Een duidelijk en behulpzaam energielabel:

Lees meer over het EU-energielabel om te zien hoe het u kan helpen bij de oriëntatie op een nieuwe stofzuiger.

Vanaf 1 september 2014 is het binnen de EU verplicht om een energielabel voor stofzuiger te voeren. Het maakt de belangrijkste kenmerken van de stofzuiger inzichtelijk, wat een goed overzicht biedt bij de oriëntatie op een aankoop. Zo kan u vervolgens een persoonlijke keuze maken en de punten vergelijken die voor u van belang zijn.

Met één blik op het energielabel is alles inzichtelijk, zoals de energie-efficiëntieklasse (A-G), de reinigingsklasse op tapijt en harde vloeren, het geluidsniveau en de stofuitstootklasse. Dit helpt u om op basis van de voor u belangrijkste voorwaarden de meest geschikte stofzuiger te kiezen.

Let op: vanaf 1 september 2014 mogen fabrikanten alleen nog stofzuiger van maximaal 1.600 Watt op de markt brengen. Voor energie-efficiëntieklasse A, moet het verbruik lager zijn dan 850 Watt.

Ga naar alle Bosch stofzuigers

De score van alle prestatiefactoren is wat telt.

Naast de energie-effiëntieklasse is het voor een stofzuiger erg belangrijk wat de reinigingsprestatie op tapijt en harde vloeren is, dit is onderaan het energielabel terug te vinden. Ook zijn het geluidsniveau en de stofuitstootklasse (geeft aan hoe schoon de uitgeblazen lucht is) natuurlijk erg relevante factoren van stofzuiger.

Een subtiel zuiggeluid is een belangrijke factor bij de oriëntatie op een stofzuiger, daar kan een paar decibel al het verschil maken tussen zeer luid of aangenaam stil.

Wie op zoek is naar een nieuwe stofzuiger kan, vanaf september 2014, alle relevante informatie van het nieuwe energielabel betrekken bij de oriëntatie en keuze.

MyBosch

Meld u gratis aan en geniet van de voordelen!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij u in de buurt.