Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Appelflappen

Ingrediënten:

Beslag:

  • 150 g kwark (magere)
  • 6 el. olie
  • 1 heel ei
  • 1 el. melk indien nodig
  • 75 g suiker
  • snufje zout
  • citroenschil of vanillesuiker
  • 300 g tarwebloem
  • ¾ -1 pakje bakpoeder

Vulling:

  • ongeveer 250 g appels
  • 20 g boter
  • citroensap
  • 50 g suiker
  • 30 g rozijnen

Ook:

  • 50 g gesmolten boter voor de buitenkant
  • Ei voor de buitenkant
  • Poedersuiker

Bereiding:

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Stoof ze op een laag vuur in boter, citroensap en suiker. Voeg rozijnen toe en laat de vulling afkoelen.
  • Doe kwark, olie, ei, melk, suiker, zout en wat geraspte citroenschil of vanillesuiker in de mengkom en roer alles goed door met de garde.
  • Meng bloem met bakpoeder. Zeef en meng de helft daarvan met de massa. Kneed de rest snel er doorheen tot een glad, gelijkmatig deeg.
  • Leg bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg dun uit en snijd het in cirkels van ongeveer 7 cm. Bestrijk ze met gesmolten boter. Laat een 1 cm brede rand zonder boter. Plaats de appel-vulling op de cirkels. Borstel ei op de rand, vouw de deegcirkels dubbel en druk ze bij de rand dicht. Borstel ei op het omgevouwen deel, leg ze op de bakplaat en plaats ze 10 tot 12 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen nadat ze uit de oven komen. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrooi ze met poedersuiker.

Tip: Bakwaren gemaakt van deeg met kwark en olie smaken het best als ze vers zijn.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.