Citrus-soufflés

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 130 g suiker
  • boter (voor het invetten van de bakvormen)
  • 2 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • 1 citroen
  • poedersuiker voor het bestrooien

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 14 minuten het werk doet.

  • Pers de citrusvruchten. Reduceer het sap en ongeveer 50 g. suiker in een klein pannetje op laag vuur, tot de vloeistof licht stroperig is. Giet het in een kom en laat het afkoelen.
  • Vet de soufflévormen in met boter, bestrooi ze met suiker en plaats ze in de koelkast. Verwarm de oven voor naar 180° C. Scheid de eieren. Klop in de mengkom de eidooiers en 50 g suiker met de garde op hoge snelheid tot een lichte, luchtige crème.
  • Klop het eiwit langzaam op. Strooi er langzaam 30 g suiker door zodra het luchtig wordt. Belangrijk: Klop het eiwit niet te veel op.
  • Meng de citrus siroop door de eidooiers. Vouw het losgeklopte eiwit er nu voorzichtig doorheen en giet de soufflé-massa in de voorbereide bakvormen. Plaats de bakvormen onmiddellijk 6 tot 14 minuten (afhankelijk van de grootte) in de oven.
  • De soufflés zijn klaar als ze zijn gerezen en licht goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze direct in de bakvorm.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.