Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Consommé met groenten julienne

Ingrediënten (voor 2 liter):

Consommé:

  • 2 kg rundvlees-botten
  • 300 g knolselderij
  • 300 g wortelen
  • 300 g prei
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • Kruiden naar smaak (zoals tijm, peterselie)
  • 1 el. peperkorrels
  • Zout

Julienne:

  • 400 g knolselderij, prei, wortelen

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten en daarnaast nog 2 uur zacht koken.

  • Breng water aan de kook in een grote pan. Blancheer de runderbotten gedurende 30 sec. in kokend water. Laat ze daarna uitlekken en spoel ze in koud water.
  • Breng de botten aan de kook in koud water met schoongemaakte, gesneden groenten. Halveer de uien kruiselings en bruineer ze aan de platte kant in een pan zonder olie.
  • Voeg uien en kruiden toe aan de pan. Laat de pan 2 uur zachtjes koken en verwijder om de 10 minuten het vuile schuim met een pollepel.
  • Zeef de consommé door een zeef met een schone theedoek. Reduceer het tot 2 liter en breng het voorzichtig op smaak met zout.
  • Plaats de schijf voor Aziatische groenten in de keukenmachine. Schil en was de knolselderij, prei en wortelen, snijd ze in stukken van 5 cm en snijd deze in reepjes in de keukenmachine of snij met de hand.
  • Blancheer deze snel in een beetje zout water en plaats ze in soepkommen terwijl ze nog warm zijn. Vullen met consommé.