Fruitige havermout-carrés

Ingrediënten:

  • 350 g boter
  • 300 g bruine suiker
  • 3 el. lichte suikersiroop
  • 500 g havervlokken
  • 200 g pompoen- of zonnebloempitten en gedroogde vruchten
  • naar wens (zoals gehakte dadels, gedroogde mango of papaja, gekonfijte gember)

Bereiding:

De bereidingstijd is 35 minuten, waarvan de oven 25 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor op 170° C hete lucht.
  • Bedek een algemeen bakblik met bakpapier.
  • Smelt in een grote pan de boter met de suikersiroop en laat deze daarna een beetje afkoelen.
  • Klop in de mengkom het mengsel van boter en suiker samen met de haver, het gedroogde fruit en pompoen- of zonnebloempitten.
  • Giet dit mengsel in het bakblik.
  • Plaats dit ongeveer 25 minuten (of tot het goudbruin is) in de oven.
  • Iets laten afkoelen en in vierkantjes snijden.