Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Kabeljauw met kerrie-courgette

Ingrediënten:

  • 500 g courgette
  • 100 ml room
  • 150 g crème fraîche
  • 3 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. zout
  • 1 el. suiker
  • korrelige bouillon
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen peper
  • 400 g kabeljauw
  • 3 el. paneermeel

Bereiding:

De bereidingstijd is 40 minuten, waarvan de oven 20 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor tot 180°C. Spoel de courgette af, schil de ui en rasp deze met de hand of met een keukenmachine (omkeerbare rasp-schijf).
  • Meng room, crème fraîche, kerrie, zout, peper, suiker, eigeel en korrelige bouillon in de mengkom. In de courgette vouwen en in een ovenschaal doen.
  • Snijd de kabeljauw in dikke plakken, breng deze op smaak met zout en peper en leg ze op de groenten.
  • Strooi paneermeel erover en bak het geheel ongeveer 20 min.

Tip: Bij dit gerecht past een aromatische Aziatische rijst uitstekend.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.