Kabeljauw met kerrie-courgette

Ingrediënten:

  • 500 g courgette
  • 100 ml room
  • 150 g crème fraîche
  • 3 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. zout
  • 1 el. suiker
  • korrelige bouillon
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen peper
  • 400 g kabeljauw
  • 3 el. paneermeel

Bereiding:

De bereidingstijd is 40 minuten, waarvan de oven 20 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor tot 180°C. Spoel de courgette af, schil de ui en rasp deze met de hand of met een keukenmachine (omkeerbare rasp-schijf).
  • Meng room, crème fraîche, kerrie, zout, peper, suiker, eigeel en korrelige bouillon in de mengkom. In de courgette vouwen en in een ovenschaal doen.
  • Snijd de kabeljauw in dikke plakken, breng deze op smaak met zout en peper en leg ze op de groenten.
  • Strooi paneermeel erover en bak het geheel ongeveer 20 min.

Tip: Bij dit gerecht past een aromatische Aziatische rijst uitstekend.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.