Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Ovenschotel van courgette en feta

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 150 g feta
  • 50 ml slagroom
  • 50 g kwark
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 200 g salami en parmaham, in dunne plakjes
  • 2 el. olijfolie
  • waterkers

Bereiding:

De bereidingstijd is 60 minuten, waarvan de oven 40 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor naar 175° C.
  • Rasp de courgette. Doe de geraspte courgette in een zeef en voeg
  • wat zout toe. Laat de courgette. Ongeveer 10 minuten laten staan en druk daarna de overtollige vloeistof eruit.
  • Meng kaas, slagroom, kwark en eieren in een blender. Voeg de
  • geraspte courgette toe en breng het mengsel op smaak met voornamelijk peper en eventueel wat zout (de kaas is al zout).
  • Verdeel het mengsel over vier ingevette bakvormen. Plaats de
  • bakvormen in een waterbad (bijvoorbeeld in een braadpan of grote ovenschaal) en bak ze ongeveer 40 minuten.
  • Serveren met waterkers, salami en ham.

Tip: U kunt in plaats van feta ook andere kaassoorten gebruiken, zoals geitenkaas. Serveren met een salade en vleeswaren.