Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Pesto

Ingrediënten:

  • 50 g pijnboompitten
  • 3 - 4 bosjes basilicum (ca. 75 g)
  • 2 - 3 knoflooktenen
  • zout (evt. grof zeezout)
  • 100 ml koudgeperste olijfolie
  • 50 g geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding:

De bereidingstijd is 5 minuten met uw Bosch keukenmachine

  • Rooster de pijnboompitten licht in een droge pan. Rits de basilicumblaadjes van de stengels, ontvel de knoflookteentjes.
  • Plaats de multi-mixer met het universele mes. Hak de pijnboompitten, basilicum, knoflook, 1 tl. zout en de helft van de olijfolie gedurende 1 min. op de laagste stand goed fijn.
  • Meng geleidelijk de kaas erin, giet vervolgens de rest van de olie erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.