Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Pompoensoep met pompoenpitolie en salie

Ingrediënten (voor 6 personen):

Soep

  • 1 ui
  • 100 g knolselderij
  • 1 biologische pompoen
  • 1l kippenbouillon
  • 50 g boter

Kruidenolie:

  • 4 el pompoenpitolie
  • 6 blaadjes salie

Materialen:

  • Blender
  • Grote kommen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op hetelucht, 190℃, met geringe stoomhoeveelheid.
  • Snijd de pompoen in blokken van ongeveer anderhalve cm, het is niet nodig deze te schillen. Hak de knoflook fijn en scheur het takje tijm in stukken.
  • Meng de pompoen, knoflook en tijm met een scheutje olie, bestrooi met wat peper en zout en spreid de blokken uit op een ovenschaal.
  • Rooster de pompoen tot ze zacht is en mooi gekleurd.
  • Snijd intussen de ui en knolselderij in kleine blokjes. Verhit wat olie in een grote soeppan en fruit daarin de ui en selderij glazig. Blus dan af met de kippenbouillon en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe de pompoen in de pan als ze klaar is en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur, Doe de boter erbij en pureer de soep met de staafmixer tot een zijdezacht geheel.
  • Doe de soep in voorverwarmde kommen.
  • Sprenkel er wat van de kruidenolie op en maal er een beetje zwarte peper overheen.