Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Chocolade-pindakaas cheesecake

Chocolade-pindakaas cheesecake

Blogger Eva de Vries van Eefkooktzo.nl maakte een cheesecake met een verrassende maar beproefde combinatie: pindakaas en chocolade.

Bekijk de blog van Eva

Ingrediënten

Bodem
250 g gemengde ongezouten noten
100 g roomboter
50 g suiker

Vulling
35 g boter
900 g zachte roomkaas
4 el pindakaas
250 g suiker
115 g crème fraîche
5 eieren
1 eidooier
180 g Tony Chocolonely puur
30 g bloem

Topping
125 ml slagroom
25 g suiker
175 g pure chocoladesnippers

Extra nodig: boter om in te vetten

Bereiden

Bodem
Rooster de noten in een kleine koekenpan circa 5 minuten op middelhoog vuur en laat ze afkoelen. Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de noten met de suiker heel fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk het notenmengsel er stevig in. Zet even in de vriezer tot de vulling klaar is.

Vulling
Verwarm de oven voor op 140 ºC boven-onderwarmte. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de roomkaas, pindakaas, suiker en de crème fraîche in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Hak de chocolade fijn. Meng de boter, bloem en de chocolade door de vulling en schep het geheel op de notenbodem. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de cheesecake ermee. Bestrooi met de chocoladesnippers.

Recept: Witte chocolade cheesecake

Maak nu zelf een Witte chocolade cheesecake met rood fruit volgens het recept van blogger Marieska Visser van Love4kidz.

Serie 8 ovens van Bosch

Het perfecte resultaat voor een heerlijk bakrecept wordt nu nóg makkelijk met Serie 8 ovens van Bosch.

Recept: Lavendel cheesecake met oreo

Maak nu zelf een Lavendel cheesecake met oreo volgens het recept van blogger Maris Maria Renne van Hare Maristeit.

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heeft u een storing? Boek snel online een monteur.

Online shop

Bekijk ons aanbod van accessoires, onderdelen en reiniging- en onderhoudsartikelen in de online shop.

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.