Karamel-kaneel cheesecake

Karamel-kaneel cheesecake

Shana Esajas van Damespraatjes.nl maakte een heerlijke cheesecakevariant met karamel en kaneel.

Bekijk de blog van Shana

Ingredienten

Red velvet cake
50 g zachte roomboter
120 g suiker
1 ei
1 tl vanille-extract
100 g bloem
snufje zout
5 g cacaopoeder
2 el rode kleurstof
100 ml karnemelk
0,5 el azijn
0,5 el bakpoeder

Vulling
35 g boter
900 g zachte roomkaas
115 g crème fraîche
2 tl kaneelpoeder
250 g suiker
5 eieren
1 eidooier
180 g Tony Chocolonely caramel met zeezout
30 g bloem
175 ml karamelsaus

Topping
150 ml karamelsaus
175 g melkchocoladesnippers

Extra nodig: boter om in te vetten

Bereiden

Red velvet cake
Verwarm de oven voor op 180 °C boven-onderwarmte. Klop de boter met de suiker luchtig en meng het ei en het vanille-extract erdoor. Meng de bloem, zout en cacaopoeder door elkaar. Meng de kleurstof met de karnemelk. Meng om en om een beetje bloem en een scheutje karnemelk door het botermengsel en eindig met bloem. Meng de azijn en het bakpoeder met elkaar en meng door het beslag. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en schenk het beslag erin. Bak de bodem circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.

Vulling
Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 ºC boven-onderwarmte. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de roomkaas, crème fraîche, kaneelpoeder en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Hak de chocolade fijn en spatel de boter, bloem en de chocolade door de vulling. Schep de helft op de red velvet bodem, schenk de karamelsaus eroverheen en schep daarna de rest van de vulling erop. Prik een satéprikker in de vulling en draai ermee rond zodat je een swirl van karamel in de cheesecake krijgt. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Topping
Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met karamelsaus en bestrooi met chocoladesnippers.

Recept: Witte chocolade cheesecake

Maak nu zelf een witte chocolade cheesecake met rood fruit volgens het recept van blogger Marieska Visser van Love4kidz.

Serie 8 ovens van Bosch

Het perfecte resultaat voor een heerlijk bakrecept wordt nu nóg makkelijk met Serie 8 ovens van Bosch.

Recept: Lavendel cheesecake met oreo

Maak nu zelf een Lavendel cheesecake met oreo volgens het recept van blogger Maris Maria Renne van Hare Maristeit.

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heeft u een storing? Boek snel online een monteur.

Online shop

Bekijk ons aanbod van accessoires, onderdelen en reiniging- en onderhoudsartikelen in de online shop.

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.