Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Karamel-zeezout cheesecake met perzik en gember

Karamel-zeezout cheesecake met perzik en gember

Karamel, zeezout, perzik en gember in één cheesecake! Sharon Nehoray van Moeders.nu maakte deze bijzondere bakcreatie.

Bekijk de blog van Sharon

Ingredienten

Red velvet cake
50 g zachte roomboter
120 g suiker
1 ei
1 tl vanille-extract
100 g bloem
snufje zout
5 g cacaopoeder
2 el rode kleurstof
100 ml karnemelk
0,5 el azijn
0,5 el bakpoeder

Vulling
35 g boter
900 g zachte roomkaas
115 g crème fraîche
250 g suiker
5 eieren
1 eidooier
180 g Tony Chocolonely melk caramel met zeezout
2 tl Chinese bakgember
300 g perzikblokjes op siroop
30 g bloem

Topping
125 ml slagroom
25 g suiker
175 g witte chocoladesnippers

Extra nodig: boter om in te vetten

Bereiden

Red velvet cake
Verwarm de oven voor op 180 °C boven-onderwarmte. Klop de boter met de suiker luchtig en meng het ei en het vanille-extract erdoor. Meng de bloem, zout en cacaopoeder door elkaar. Meng de kleurstof met de karnemelk. Meng om en om een beetje bloem en een scheutje karnemelk door het botermengsel en eindig met bloem. Meng de azijn en het bakpoeder met elkaar en meng door het beslag. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en schenk het beslag erin. Bak de bodem circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.

Vulling
Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 ºC boven-onderwarmte. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de roomkaas, crème fraîche en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Laat de perzikblokjes goed uitlekken in een zeef en hak de chocolade fijn. Spatel de boter en de bloem door de vulling en meng daarna de perzik en de chocolade erdoor. Schep het geheel op de red velvet bodem. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de cheesecake ermee. Bestrooi met de chocoladesnippers.

Bakken met Bosch

Bakken wordt leuker én makkelijker met de apparaten van Bosch. Met deze tips en recepten zet je in een mum van tijd iets lekkers op tafel!

Recept: Witte chocolade cheesecake

Maak nu zelf een Witte chocolade cheesecake met rood fruit volgens het recept van blogger Marieska Visser van Love4kidz.

Recept: Chocolade-pindakaas cheesecake

Maak nu zelf een Chocolade-pindakaas cheesecake volgens het recept van blogger Eva de Vries van Eef Kookt Zo.

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heeft u een storing? Boek snel online een monteur.

Online shop

Bekijk ons aanbod van accessoires, onderdelen en reiniging- en onderhoudsartikelen in de online shop.

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.