Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Appel cannelloni

appelcannelloni

Zoete cannelloni met appel

De ultieme zoete verleiding.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten (dessert voor 4 personen):

Voor de cannelloni:
4 zure appels
200 g bevroren kersen
3 el suiker
1 tl kaneel 1
el citroensap
16 cannelloni
1 el boter om de ovenschaal in te vetten

Voor eroverheen:
500 ml room
1 vanillestokje
1 ei + 2 eidooiers
2 el suiker
2 el zure room
50 g geschaafde amandelen
30 g pistachenoten poedersuiker

Bereiding:

Bereidingstijd: 25 min.
Baktijd: 30 min.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Hak de kersen grof en doe deze bij de appels.
  • Voeg vervolgens de suiker, kaneel en het citroensap bij het fruitmengsel en roer alles goed door elkaar.
  • Vul nu de pastabuisjes met het mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Meng de room met het merg van het vanillestokje, de eieren en suiker en giet dit over de rolletjes.
  • Roer de zure room even goed door en verdeel deze tot slot over de cannelloni.
  • Zet de schaal in de oven en bak de appelcannelloni 30 minuten.
  • Rooster intussen het amandelschaafsel en de pistachenootjes in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Haal de cannelloni uit de oven, strooi het geroosterde notenmengsel erover en serveer het gerecht direct.

Bekijk ook de andere pastagerechten