Appel cannelloni

appelcannelloni

Zoete cannelloni met appel

De ultieme zoete verleiding.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten (dessert voor 4 personen):

Voor de cannelloni:
4 zure appels
200 g bevroren kersen
3 el suiker
1 tl kaneel 1
el citroensap
16 cannelloni
1 el boter om de ovenschaal in te vetten

Voor eroverheen:
500 ml room
1 vanillestokje
1 ei + 2 eidooiers
2 el suiker
2 el zure room
50 g geschaafde amandelen
30 g pistachenoten poedersuiker

Bereiding:

Bereidingstijd: 25 min.
Baktijd: 30 min.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Hak de kersen grof en doe deze bij de appels.
  • Voeg vervolgens de suiker, kaneel en het citroensap bij het fruitmengsel en roer alles goed door elkaar.
  • Vul nu de pastabuisjes met het mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Meng de room met het merg van het vanillestokje, de eieren en suiker en giet dit over de rolletjes.
  • Roer de zure room even goed door en verdeel deze tot slot over de cannelloni.
  • Zet de schaal in de oven en bak de appelcannelloni 30 minuten.
  • Rooster intussen het amandelschaafsel en de pistachenootjes in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Haal de cannelloni uit de oven, strooi het geroosterde notenmengsel erover en serveer het gerecht direct.

Bekijk ook de andere pastagerechten