Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Bietjes ravioli

bietjesravioli

Bietjesravioli

Een rijzende ster in pastaland.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten (voor vier personen):

350 g rode bieten
2 teentjes verse knoflook
1 el olijfolie
1 takje rozemarijn
100 g ricotta
100 g geraspte jonge Pecorino
1 eidooier
een beetje citroensap
zout, peper

Voor het deeg:
300 g pastameel (van durum tarwe, oftewel ‘grano duro’)
1 el zout 2 eieren + 1 eidooier
2 el olijfolie

Voor de saus:
150 gr boter
8 citroenpartjes (zonder vliesje)
2 takjes verse rozemarijn

Bereiding:

Bereidingstijd: 60 min.
Wachttijd: 30 min.
Kooktijd: 20 min.

  • Bewaar het eiwit voor het maken van de ravioli.
  • Meng de bietjes met rozemarijn, ricotta, de helft van de Pecorino, een eidooier, citroensap, zout en peper.
  • Laat de groentes vervolgens iets afkoelen. Hak het takje rozemarijn.
  • Voeg de bietjes en drie eetlepels water toe en laat ze in ongeveer 12 minuten garen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook hierin lichtbruin.
  • Pel de knoflook en hak ook deze fijn.
  • Schil de rode bieten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Kneed bloem, zout, eieren en olie tot een stevig, soepel deeg.
  • De hoeveelheid deeg is afhankelijk van het formaat eieren dat u gebruikt.
  • Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 30 minuten rusten.
  • Rol de pasta vervolgens met de pastamachine op stand 6 dun uit.
  • Steek hier met een koekvormpje rondjes van ongeveer 8 centimeter doorsnee uit.
  • Leg een theelepel vulling op elk rondje.
  • Breng met een kwast een dun laagje eiwit aan op de randen van het deeg, vouw de rondjes dubbel en druk de randen aan met een vork.
  • Bekleed een bakplaat met een schone theedoek, strooi er een dun laagje bloem op en leg hier de pasta op.
  • Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het kokende water glijden.
  • Zet het vuur iets lager en kook de ravioli in ongeveer 6 minuten al dente.
  • Smelt in een kleine pan de boter op laag vuur. Voeg hier de partjes citroen aan toe.
  • Serveer de ravioli met citroenboter, de rest van de Pecorino en de twee takjes gehakte rozemarijn.