Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Orecchiette avocadopesto

orecchiette avocadopesto

Orecchiette met avocadopesto

Een ware delicatesse uit Puglia.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):

400 g orecchiette
zout
200 g basilicum
2 el citroensap
1 teentje verse knoflook
60 g pijnboompitten
50 g Parmezaanse kaas + iets extra voor over de pasta
100 ml olijfolie
1 avocado

Bereiding:

Bereidingstijd: 12 min.
Kooktijd: 10 min.

  • Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  • Kook hierin de orecchiette al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een grote kop van het kookvocht.
  • Was de basilicum en schud deze goed droog.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag tot hun heerlijke aroma vrijkomt.
  • Doe de pitten samen met de overige ingrediënten in een blender en hak alles goed fijn. Voeg zo nodig nog iets meer olie toe.
  • Schep de pasta rechtstreeks vanuit de pan in een verwarmde schaal en meng hier de pesto en een beetje van het bewaarde kookvocht doorheen.
  • Serveer het gerecht met vers gemalen peper en geraspte Parmezaanse kaas.

Bekijk ook de andere pastagerechten