Zwarte spaghetti met Scampi

zwarte spaghetti scampi

Zwarte spaghetti met scampi

Een bekende pasta met een verrassend tintje.

Ingrediënten (voor 4 personen):

400 g zwarte spaghetti
2 el rozijnen
60 g cashewnoten
500 g scampi
2 el olijfolie
3 teentjes verse knoflook
1 chilipeper
1 venkelknol met blad
4 cl Martini Bianco
1 tl saffraandraadjes
zout, peper

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd: 20 min.

  • Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar voor de zekerheid een kop van het kookvocht.
  • Laat de rozijnen in warm water wellen.
  • Rooster de cashewnoten in een pan met anti-aanbaklaag en hak ze daarna grof.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scampi kort op hoog vuur.
  • Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
  • Pel de knoflook, snij de teentjes in dunne plakjes en bak deze samen met de chilipeper op hoog vuur.
  • Was de venkel en hak deze in kleine stukken. Hak ook de venkelblaadjes fijn en bewaar deze voor de laatste stap.
  • Doe de gehakte venkelstukjes bij de knoflook in de pan.
  • Blus af met Martini Bianco en voeg de uitgelekte rozijnen en de saffraandraadjes toe.
  • Laat het vocht iets inkoken, voeg de scampi toe en schep hier de pasta doorheen. Voeg eventueel een klein scheutje van het kookvocht toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi tot slot de gehakte venkelblaadjes en cashewnoten over het gerecht.