Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Zwarte spaghetti met Scampi

zwarte spaghetti scampi

Zwarte spaghetti met scampi

Een bekende pasta met een verrassend tintje.

Ingrediënten (voor 4 personen):

400 g zwarte spaghetti
2 el rozijnen
60 g cashewnoten
500 g scampi
2 el olijfolie
3 teentjes verse knoflook
1 chilipeper
1 venkelknol met blad
4 cl Martini Bianco
1 tl saffraandraadjes
zout, peper

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd: 20 min.

  • Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar voor de zekerheid een kop van het kookvocht.
  • Laat de rozijnen in warm water wellen.
  • Rooster de cashewnoten in een pan met anti-aanbaklaag en hak ze daarna grof.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scampi kort op hoog vuur.
  • Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
  • Pel de knoflook, snij de teentjes in dunne plakjes en bak deze samen met de chilipeper op hoog vuur.
  • Was de venkel en hak deze in kleine stukken. Hak ook de venkelblaadjes fijn en bewaar deze voor de laatste stap.
  • Doe de gehakte venkelstukjes bij de knoflook in de pan.
  • Blus af met Martini Bianco en voeg de uitgelekte rozijnen en de saffraandraadjes toe.
  • Laat het vocht iets inkoken, voeg de scampi toe en schep hier de pasta doorheen. Voeg eventueel een klein scheutje van het kookvocht toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi tot slot de gehakte venkelblaadjes en cashewnoten over het gerecht.