Vegetarische enchilada’s

Ingrediënten:

Voor de mais-tortilla's (10 stuks):

  • 100 g bloem
  • 100 g maïsmeel
  • ½ tl zout
  • 1 ei
  • 450 ml water
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 tl olie

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 el olie
  • 1 blik bonen
  • 1 blik maïs
  • 2 tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 snufje gedroogde chilipeper
  • zout en peper
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • ½ tl komijnpoeder

Bereiding:

De bereidingstijd is 45 minuten, waarvan de oven 30 minuten het werk doet.

  • Meng bloem, maïsmeel en zout. Roer in een mengkom met de garde het ei erdoor terwijl u geleidelijk water toevoegt. Roer de olie erdoor tot een beslag voor pannenkoeken. Daarna 30 min. laten staan.
  • Snijd voor de vulling de ui en paprika in dunne reepjes.
  • Glaceer de ui en de geperste knoflook in olie. Voeg de paprika toe.
  • Verhit de tomaten, schil ze en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met maïs en bonen. Kruiden toevoegen en nog eens 5 minuten zachtjes laten koken. Haal de pan van het vuur en roer de tomatenpuree en 40 g kaas erdoor.
  • Bak in een pan met antiaanbaklaag 12 flinterdunne tortilla's (20 cm doorsnee) in een kleine hoeveelheid olie bij middelhoge temperatuur tot ze helder geel zijn en stapel ze.
  • Plaats 2 el. vulling in het midden van elke tortilla en rol ze op.
  • Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de enchilada's erop zodat ze elkaar raken. Strooi de rest van de kaas er overheen en gratineer zoals aangegeven.

Tip: Draai de tortilla zodra de buitenste rand los komt van de pan. Als het goed is zitten er kleine gaatjes in.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.