Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Zweedse cheesecake

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 350 g bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 80 g suiker
  • 1 ei
  • 2 g zout
  • 170 g margarine
  • 250 g vossenbessen uit een potje

Voor de vulling:

  • 185 g suiker
  • 70 g margarine
  • 3 eieren
  • 65 g bloem
  • 750 g kwark
  • ½ tl. kaneelpoeder

Bereiding:

De bereidingstijd is 70 minuten, waarvan de oven 50 minuten het werk doet.

  • Mix in de mengkom alle ingrediënten voor de bodem.
  • Haal het deeg uit de kom zodra het glad is en vorm er een bal mee.
  • Rol het deeg uit. Bedek de bodem en zijkant van een springvorm met het deeg.
  • Verdeel de bosbessen over de bodem.
  • Klop de suiker en margarine in de mengkom tot een romige massa. Meng vervolgens de eieren er één voor één door.
  • Voeg de bloem toe en roer.
  • Voeg de kwark en kaneel toe en roer nog een paar minuten.
  • Giet de vulling voorzichtig in de springvorm en zet deze ongeveer 50 minuten in de oven op 175°C hete lucht.

Tip: De cake zal in de oven rijzen, maar weer inzakken wanneer hij afkoelt. Als de cake uit de oven komt, is het normaal dat het oppervlak barsten vertoont. Gebruik een donkere springvorm. Voor 800-1100 g deeg adviseren wij een springvorm met een doorsnede van 24 cm.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.