Wasmachine schoonmaken

Bosch legt uit: uw wasmachine schoonmaken.

Van uw wasmachine verwacht u dat hij uw kleding keer op keer perfect schoonmaakt. Al dat wassen gaat zo'n wasmachine alleen niet in de koude kleren zitten. Daarom is het belangrijk dat u de wasmachine zelf ook goed onderhoudt en af en toe wat extra aandacht geeft. Zo voorkomt u problemen met de machine en verslechterde wasresultaten, en weet u zeker dat de machine nog vele jaren probleemloos zal wassen.

Hieronder vindt u het belangrijkste onderhoud dat u zelf kunt plegen aan uw wasmachine.

De eerste keer

Het lijkt zo simpel, maar het wordt toch vaak vergeten: het lezen van de handleiding. Hierin staan belangrijke tips over installatie en onderhoud, en oplossingen voor veel voorkomende problemen. Het lezen van de handleiding voorkomt dikwijls een prijzig bezoekje van een monteur.

Ook al voordat u de eerste was doet zijn er een aantal belangrijke stappen te nemen, die problemen op een later moment kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld goed na over de plek van de wasmachine, en of, en zo ja hoe, u een ander apparaat op de wasmachine zet. En heel belangrijk: heeft u de transportvergrendeling verwijderd?

Lees ook: Voordat u begint met wassen

Uw wasmachine schoonmaken

Met moderne wasmiddelen krijgt u ook op lage temperaturen een goed wasresultaat. Helaas wordt de wasmachine zelf bij al die koude wasjes niet erg schoon. Wasmiddelresten en vetten lossen op deze temperatuur niet goed op, waardoor bacteriën zich kunnen nestelen in de machine. Dit kan voor vervelende vlekken en nare geurtjes zorgen.

Een trommelreinigingsprogramma maakt uw wasmachine al goed schoon, maar u kunt dit ook zelf doen. Draai één keer per maand een 90°C was met een wasmachinereiniger of waspoeder voor wit wasgoed in het wasmiddelvakje. Voor extra reiniging kunt u 5 minuten na de start handmatig nog 8 liter water toevoegen in het doseerbakje, bijvoorbeeld met een gieter. De hogere waterstand en de hoge temperatuur van het water zorgen ervoor dat alle viezigheid wordt weggespoeld.

Bekijk ook onze reinigingsmiddelen

Wasmachine schoon. En nu?

Voor een schone was en een schone wasmachine is de juiste dosering van het wasmiddel uitermate belangrijk.

De dosering op het etiket van uw wasmiddel is altijd gebaseerd op een waslading van 4 á 5kg. Heeft uw wasmachine een trommelinhoud van 6 á 7kg, dan vraagt een volle trommel dus om meer wasmiddel. Houd ook rekening met de hardheid van het water in uw regio en uiteraard de mate van vervuiling.

Vind je het toch nog te veel gedoe, dan kun je altijd kiezen voor een wasmachine die het ‘vuile werk’ uit handen neemt. Zo weten de Bosch i-DOS wasmachines precies hoeveel u wast en hoe vuil u was is, en passen hier de dosering van het wasmiddel automatisch op aan.

Nieuwsgierig?

Lees meer over automatisch wassen met i-DOS!

myBosch

Registreer en profiteer van alle voordelen!

Service en garantie

Uitstekende service - voor én na de aankoop.

Zo wast Nederland

Een kijkje in de wasmachine van de gemiddelde Nederlander.

Waslabels uitgelegd

Wat betekenen al die waslabels en waarom heb je ze niet meer nodig?

MyBosch

Meld u gratis aan en geniet van de voordelen!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij u in de buurt.