Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Het geheim van de perfecte cheesecake

Afbeelding nieuwsbrief ERT
Afbeelding cheesecake

Met de AddedSteam-functie van Bosch is de perfecte cheesecake letterlijk a piece of cake. Een heerlijk recept dat niet kan mislukken en waarbij ook u uw vingers aflikt. Met Bosch ontdekt iedereen hoe leuk, hoe makkelijk en vooral hoe lekker bakken kan zijn.

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 125 gram bloem
- snufje zout

Voor de vulling:
- 900 gram roomkaas
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 1 eidooier
- 50 ml slagroom
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel vanille-extract

Voorbereiding
Verwarm de Bosch-oven voor op 180 ºC en bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier.

De bodem
Klop boter en suiker met een mixer tot een luchtig geheel. Doe het ei erbij, roer de bloem en het zout erdoor en meng alles tot een korrelig deeg. Druk het deeg op de bodem van de springvorm en bak het 20 minuten op 180 ºC.

De vulling
Meng de roomkaas met de suiker totdat er geen klontjes meer in zitten. Klop met een garde of mixer vervolgens de eieren er een voor een door. Voeg steeds het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen. Klop daarna de eidooier door het mengsel en tot slot de slagroom, maïzena en vanille-extract. Door niet te hard te kloppen komt er minder lucht in de kaasmassa, wat scheuren voorkomt.

Het geheim: AddedSteam
Verlaag na het bakken van de bodem de oventemperatuur naar 140 ºC en schakel de AddedSteam functie in. De stoom zorgt voor een perfecte luchtvochtigheid met een mooie egale bovenkant als resultaat. Schenk de vulling vervolgens op de bodem en bak de cheesecake in 2 uur af in het midden van de oven. Zo bakt en kleurt de taart mooi gelijkmatig. Zet de oven na 2 uur uit en laat de cheesecake in de oven helemaal afkoelen. Doe tijdens én na het bakken nooit de deur van de oven open, want wanneer de taart schrikt, ontstaan er scheuren. Nog een nachtje in de koelkast en de perfecte cheesecake kan versierd worden. Genieten maar!