Cookiegebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Bosch op het LINDA.festival

Linda festival

Bekijk hier alle recepten.

LINDA.kookstudio recepten
Brownie van Menno de Koning

Brownie van Menno de Koning

INGREDIËNTEN

  • 100 gram kristalsuiker
  • 30gram boter + wat extra om in te vetten
  • 30milliliter water
  • 250 gram pure chocolade (grofgehakt)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 85 gram bloem
  • 1/4 theelepel zuiveringszout
  • 1/2 theelepel zout
  • handje minimarshmallows
  • handje pretzels
  • handje gehakte nootjes(walnoten, pinda’s of andere)
  • handjeminichocoladedruppels (puur, wit of melk)
  • handje reese’s peanut butter chips

BENODIGDHEDEN

  • oven
  • bakvorm 20 x 20 cm (karton)
  • bakpapier
  • weegschaal
  • (meng)kommen voor ingrediënten
  • steelpan
  • vuurvaste mengkom (metaal)
  • (siliconen) spatels
  • lepels
  • ovenhandschoen
  • mes
  • snijplank

EN ZO MAAK JE DE BROWNIE

  • 1 Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • 2 Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier en vouw het bakpapier om de rand heen. Vet eventueel licht in met boter.
  • 3 Doe de suiker, boter, water en chocolade in een hittebestendige mengkom en smelt dit au bain marie boven op een kleine pan met een laagje kokend water. Haal van het vuur als het gesmolten is.
  • 4 Roer de eieren en het vanilleextract erdoorheen.
  • 5 Voeg daarna de bloem, het zuiveringszout en het zout toe.
  • 6 Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak de brownie circa 17 minuten in de oven.
  • 7 Haal daarna de bakvorm uit de oven en bestrooi de brownie met de marshmallows, pretzels, nootjes, minichocoladedruppels en Reese’s peanut butter chips.
  • 8 Bak de brownie nog circa 5 minuten in de oven of tot de marshmallows opzetten en verkleuren. Haal ’m er op tijd uit: je wil geen te lang gebakken brownie.
  • 9 Laat afkoelen in de bakvorm. Snijd daarna in 9 stukken.

Curry van Freddy

Curry van Freddy

INGREDIËNTEN

  • 500 gram kipfilet of tofu (inblokjes)
  • Eetlepel honing
  • 2 limoenen
  • 5 eetlepels zoete soja
  • 5 stukjes kurkuma
  • Stukje gember
  • Zonnebloemolie
  • Blikjekokosmelk
  • Blikje gepelde tomaten (in blokjes)
  • 3 groene pepertjes (ontpit naar scherpte)
  • 5 teentjes knoflook
  • Eetlepel chipotle (uitblik)
  • 5 sjalotjes
  • Handje curryblaadjes of 2 à 3 eetlepels currypoeder
  • 5 citroenblaadjes
  • Handje koriander
  • Mosterdzaad
  • 1 kleine bloemkool (in stukjes)
  • Doosje kleine Thaise aubergines (optioneel, ontdaan van de steeltjes)

BENODIGDHEDEN

  • snijblok
  • oven
  • lepel
  • pan
  • koekenpan
  • mes
  • spatel

EN ZO MAAK JE DE CURRY

  • 1 Hak de tofu of kip in dobbelsteentjes. Doe deze in een kom met de soja, zout en peper en zet dit weg. (Het lekkerst is als je dit een paar uur van tevoren doet, maar anders is het ook prima.)
  • 2 Hak de sjalotjes, groene pepers, gember, kurkuma en knoflook behoorlijk fijn.
  • 3 Doe wat olie in een pan en gooi de mosterdzaadjes en curry- en citroenblaadjes erbij. De mosterdzaadjes gaan poppen als popcorn.
  • 4 Gooi dan de sjalotjes, groene pepers, gember, kurkuma en knoflook erbij en bak deze op medium hitte tot de uitjes glazig en goudbruin zijn.
  • 5 Doe de currypoeder en de chipotle er nu bij. Roer, en gooi na een minuut of twee de gepelde tomaten en kokosmelk erbij. Wacht tot de curry even kookt en zet het vuur daarna op een lage stand.
  • 6 Voeg de bloemkool en de Thaise aubergines toe aan de curry.
  • 7 Bak in een aparte koekenpan de kip- of tofustukjes op redelijk hoog vuur met wat olie tot ze goudbruin zijn.
  • 8 Proef de curry en kijk of de bloemkool al gaar is.
  • 9 Voeg er naar smaak limoensap en honing aan toe.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Voeg de kip of tofu bij de curry en doe er wat fijngehakte koriander overheen.

Granola van Jet van Nieuwkerk

Granola van Jet van Nieuwkerk

INGREDIËNTEN

  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram speltvlokken
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram lijnzaad
  • 25 gram bruine hazelnoten (met schil)
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram blanke amandelen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • snufje zeezout
  • 25 gram gedroogde cranberry’s
  • 5 gedroogde vijgen
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1 sinaasappel, goed gewassen
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel kaneelpoeder

BENODIGDHEDEN

  • pannetje
  • houten plank
  • scherp mes
  • bakpapier
  • rasp
  • zakjes of pot (om de granola in te bewaren)
  • grote mengkom
  • grote lepel
  • weegschaal

EN ZO MAAK JE DE GRANOLA

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • 2 Doe de havervlokken, speltvlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, kaneel en het merg uit het vanillestokje in een kom. Roer goed door elkaar.
  • 3 Hak de noten in grove stukken en voeg toe aan de kom.
  • 4 Laat de kokosolie in een pannetje smelten en voeg dit met de agavesiroop en het zout toe aan de kom. Mix het geheel goed door elkaar.
  • 5 Plaats de inhoud van de kom op een bakplaat met bakpapier.
  • 6 Bak de granola in 20 minuten (schep om de 5 minuten even om).
  • 7 Voeg als laatste de kokossnippers en dadels toe.
  • 8 Mix het geheel nog even goed door elkaar.

LINDA.smoothiebar recepten

Guaca’NO’mole smoothie van Menno de Koning

Een lekker romige smoothie, perfect voor een warme zomerdag en genoeg voor 2 personen.

Benodigdheden:

  • 1 banaan, eventueel bevroren
  • 1 avocado
  • 150 m; verse sinaasappelsap
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • Snufje zout
  • Paar blaadjes munt
  • Paar blaadjes koriander

BEREIDING

  • 1. Pers het sap uit de limoenen en voeg alle ingrediënten hier aan toe.
  • 2. Pulseer de smoothie vervolgens totdat dit een glad geheel is.
  • 3. Schenk uit in 2 glazen en geniet.

Energy smoothie van Radmilo

Een energie gevende smoothie rijk aan vitaminen.

INGREDIËNTEN

  • Rijpe banaan
  • 250 gram Blauwe bessen
  • 60 gram pecannoten
  • 300 ml amandelmelk
  • 150 ml yoghurt
  • Snufje gemalen Kaneel

BEREIDING

  • 1. Doe de banaan, blauwe bessen, pecannoten, yoghurt en amandelmelk in de blender en mix helemaal fijn.
  • 2. Giet de smoothie in glazen en garneer met een snufje kaneel. Klaar binnen enkele minuten en ontzettend lekker!

Aardbei-granaatappel smoothie van Bas Robben

Een lekker gezonde smoothie met aardbei en granaatappel, genoeg voor 2 glazen.

INGREDIËNTEN

  • 1 Granaatappel
  • 25 ml rijstazijn
  • 25 ml balsamicoazijn
  • 1 sinaasappel
  • Handvol ijsblokjes
  • 3 takjes rozemarijn

BEREIDING

  • 1. Je begint door de top van de granaatappel eraf te breken.
  • 2. Vervolgens snijd je van boven een kleine cirkel net zo diep totdat de parten van de granaatappel zichtbaar worden. Snijd langs de randen naar beneden en haal de parten uit elkaar. Nu kun je de pitten er gemakkelijk uit halen.
  • 3. Doe de granaatappelpitjes (houd een paar achter) met de schoongemaakte aardbeien, rijstazijn, balsamicoazijn en de naaldjes van een half takje rozemarijn in de blender.
  • 4. Pers vervolgens de sinaasappel erboven uit en blend het geheel tot een gladde smoothie.
  • 5. Wanneer je dit gedaan hebt voeg je de ijsblokjes toe en blend je opnieuw.
  • 6. Schenk de smoothie in hoge glazen en garneer dit met rozemarijntakjes en wat achtergehouden granaatappelpitjes. Nu is de smoothie helemaal klaar om geserveerd te worden.

Kiwi Basilicum smoothie

Kiwi Basilicum smoothie

Een gezonde vitamineboost in een lekker drankje, genoeg voor 1 persoon.

INGREDIËNTEN

  • 3 bevroren kiwi’s
  • Grote hand verse spinazie
  • Takje basilicum
  • 200 ml amandelmelk

BEREIDING

  • 1. Snijd de kiwi’s in blokjes en meng dit met een grote hand verse spinazie en basilicum (houd een paar blaadjes basilicum achter).
  • 2. Voeg vervolgens 200 ml amandelmelk toe en pulseer de smoothie totdat het een glad geheel is.
  • 3. Schenk uit in een glas en garneer met een paar blaadjes basilicum.