Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Pistache-koffie cheesecake

Pistache-koffie cheesecake

Ester ter Hoeve van Essiehealthylife.nl maakte deze heerlijke pistache-koffie cheesecake.

Bekijk de blog van Ester

Ingrediënten

Bodem
100 g roomboter
150 g dadels zonder pit
100 g ongezouten gemengde noten

Vulling
175 g groene pistachepitten
50 ml melk
4 el oploskoffie
35 g boter
900 g zachte roomkaas
115 g crème fraîche
250 g suiker
5 eieren
1 eidooier
30 g bloem

Topping
125 ml slagroom
25 g suiker
175 g pure chocoladesnippers

Extra nodig: boter om in te vetten

Bereiden

Bodem
Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de dadels en de noten fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk het dadel-notenmengsel er stevig in. Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.

Vulling

  • Verwarm de oven voor op 140 ºC boven-onderwarmte.
  • Breng de melk in een steelpannetje aan de kook, los de koffie erin op en laat de koffie helemaal afkoelen.
  • Maal de pistachepitten helemaal fijn in een foodprocessor. Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Meng de roomkaas, crème fraîche en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe.
  • Spatel de boter en de bloem door de vulling en schep de vulling in 2 mengkommen.
  • Meng door 1 gedeelte van de vulling de koffie en door het andere gedeelte de gemalen pistachepitten.
  • Schep eerst de pistachevulling op de bodem en schep daarop de koffievulling. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de cheesecake ermee. Bestrooi met de chocoladesnippers.

Bakken met Bosch

Bakken wordt leuker én makkelijker met de apparaten van Bosch. Met deze tips en recepten zet je in een mum van tijd iets lekkers op tafel!

Recept: Lavendel cheesecake met oreo

Maak nu zelf een Lavendel cheesecake met oreo volgens het recept van blogger Maris Maria Renne van Hare Maristeit.

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Recept: Chocolade-pindakaas cheesecake

Maak nu zelf een Chocolade-pindakaas cheesecake volgens het recept van blogger Eva de Vries van Eef Kookt Zo.

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heb je een storing? Boek snel online een monteur.

Voorwaarden

Bekijk hier alle voorwaarden voor de Accessoires & Onderdelen Shop.

Gebruiksaanwijzingen Bosch

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van jouw apparaat.