
Ingrediënten
Bodem
100 g roomboter
150 g dadels zonder pit
100 g ongezouten gemengde noten
Vulling
175 g groene pistachepitten
50 ml melk
4 el oploskoffie
35 g boter
900 g zachte roomkaas
115 g crème fraîche
250 g suiker
5 eieren
1 eidooier
30 g bloem
Topping
125 ml slagroom
25 g suiker
175 g pure chocoladesnippers
Extra nodig: boter om in te vetten

Bereiden
Bodem
Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de dadels en de noten fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk het dadel-notenmengsel er stevig in. Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.
Vulling
- Verwarm de oven voor op 140 ºC boven-onderwarmte.
- Breng de melk in een steelpannetje aan de kook, los de koffie erin op en laat de koffie helemaal afkoelen.
- Maal de pistachepitten helemaal fijn in een foodprocessor. Smelt de boter in een steelpannetje.
- Meng de roomkaas, crème fraîche en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe.
- Spatel de boter en de bloem door de vulling en schep de vulling in 2 mengkommen.
- Meng door 1 gedeelte van de vulling de koffie en door het andere gedeelte de gemalen pistachepitten.
- Schep eerst de pistachevulling op de bodem en schep daarop de koffievulling. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.
Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de cheesecake ermee. Bestrooi met de chocoladesnippers.