Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Witte chocolade-tiramisu cheesecake

Witte chocolade-tiramisu cheesecake

Hoe maak iets dat al heerlijk is nóg lekkerder? Maak er een cheesecake van! A Cup of Life blogger Shifra Jumelet maakte daarom een cheesecake met witte chocola en tiramisu.

Bekijk de blog van Shifra

Ingrediënten

Bodem
250 g pistachepitten
100 g zachte roomboter
50 g suiker

Vulling
50 ml melk
4 el oploskoffie
375 g witte chocolade
750 g roomkaas
375 ml sour cream
zout
1 tl vanille-extract
125 g suiker
4 eieren
1 eidooier
30 g bloem

Topping
125 ml slagroom
25 g suiker
175 g witte chocoladesnippers

Extra nodig: boter om in te vetten

Bereiden

Bodem
Rooster de pistachepitten circa 5 minuten in een koekenpan. Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de pistachepitten met de suiker fijn in een foodprocessor en meng de boter erdoor. Vet een springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk het pistachemengsel er stevig in. Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.

Vulling
Verwarm de oven voor op 140 ºC boven-onderwarmte. Breng de melk aan de kook, los de oploskoffie erin op en laat de koffie afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Meng de roomkaas, sour cream, een snufje zout, vanille-extract, gesmolten chocolade en de suiker in de keukenmixer snel en goed door elkaar en voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Spatel de bloem erdoor, schep de helft van de vulling in een mengkom en meng daar de koffie door. Schep eerst de witte chocoladevulling op de bodem en daarna de koffievulling. Bak de cheesecake in de oven in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht opstijven in de koelkast.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de cheesecake ermee. Bestrooi met de chocoladesnippers.

Recept: Chocolade-pindakaas cheesecake

Maak nu zelf een Chocolade-pindakaas cheesecake volgens het recept van blogger Eva de Vries van Eef Kookt Zo.

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Bakken met Bosch

Bakken wordt leuker én makkelijker met de apparaten van Bosch. Met deze tips en recepten zet je in een mum van tijd iets lekkers op tafel!

Recept: Lavendel cheesecake met oreo

Maak nu zelf een Lavendel cheesecake met oreo volgens het recept van blogger Maris Maria Renne van Hare Maristeit.

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heb je een storing? Boek snel online een monteur.

Voorwaarden

Bekijk hier alle voorwaarden voor de Accessoires & Onderdelen Shop.

Gebruiksaanwijzingen Bosch

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van jouw apparaat.