Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Typen ovens met stoom:

Afbeelding nieuwsbrief september 2017
Afbeelding Stoom in een oven

  • Bakoven + FullSteam
  • Bakoven + AddedSteam
  • Bakoven + AddedSteam + Magnetron
  • Oven + FullSteam + Magnetron (Nieuw: All-in-one )

Ontdek de verschillende mogelijkheden en voordelen van voedselbereiding met stoomovens:

Gaarstomen: (Kan alleen in FullSteam ovens)

  • Groenten, aardappelen en rijst kunnen gaar gestoomd worden in dezelfde tijd als men gewend is bij het koken in water.
  • Bij het koken in water zal het product veel meer vitaminen, mineralen, kleur en smaak afgeven aan het water dan bij het stomen. Een gestoomde wortel is daarom ook veel lekkerder dan een wortel die gekookt is. Een gekookt product absorbeert ook veel meer water, en zal daardoor veel wateriger smaken dan bij het stomen.
  • Wortel, broccoli en bloemkool zul je niet snel gaan koken in 3 afzonderlijke pannen. Met stomen kun je ze eenvoudig naast elkaar op de stoomschaal leggen zonder smaakoverdracht. Op deze manier kun je heel eenvoudig meerdere groenten op tafel zetten en heb je ook nog minder afwas.

Bakken en braden: (Kan met FullSteam als Added Steam ovens)

  • De hitte overdracht in een vochtige ruimte is intensiever. Hierdoor ontstaat er een krokantere korst op bijvoorbeeld vlees en brood.
  • Producten in een vochtige omgeving geven veel minder vocht af tijdens het bakproces waardoor het eindresultaat sappiger en smeuïger is.

Regenereren/opwarmen van gerechten: (Kan zowel met FullSteam als met Added Steam ovens)

  • Door toevoeging van stoom zal het eindresultaat smakelijker zijn, aangezien het gerecht niet kan uitdrogen.
  • Behoud van vitaminen.

Overzicht nieuwsbrief