Skip to content
Huishoudapparaten
Inloggen / registreren

Als een pro: tips voor de eerste 100 dagen met je oven

De eerste 100 dagen met je oven

Perfecte resultaten vanaf dag één: haal alles uit je oven.

Het leven lacht je toe met je nieuwe Bosch oven. Een perfect bakresultaat: daar streven we naar bij het ontwikkelen van onze ovens. Hier zijn enkele tips die je in gedachten kan houden om dat vanaf de start te bereiken.

Vóór het eerste gebruik

Vóór het eerste gebruik.

Ongeacht het model of type van je oven moet je de ovenruimte en accessoires altijd eerst reinigen alvorens ze te gebruiken. Veeg de gladde oppervlakken in de ovenruimte schoon met een zachte, natte doek voordat je de oven opwarmt. En reinig ook de accessoires grondig met zeepsop en een vaatdoek of zachte borstel. Om de typische geur van een nieuw apparaat te verwijderen, laat je de oven leeg en warm je hem op met de ovendeur gesloten. Gedetailleerde instructies vind je in de gebruiksaanwijzing.

Je oven reinigen en onderhouden.

Je oven reinigen en onderhouden.

Als je je oven goed onderhoudt en reinigt, blijft deze langer in topconditie en zal hij je nog jarenlang van dienst zijn. Daarom is het cruciaal dat je de oven regelmatig reinigt en de oppervlakken in goede staat houdt. Lees de reinigings- en onderhoudstips in de gebruiksaanwijzing van je oven aandachtig door en gebruik alleen de aanbevolen reinigingsmiddelen en -materialen. Ongeacht het type moet je je nieuwe oven schoon proberen te houden door vuil onmiddellijk te verwijderen; zo voorkom je vorming van hardnekkige aanslag.

Maak de ovenruimte na ieder gebruik schoon om te vermijden dat er de volgende keer geen vuil aanbakt. Gebruik geen agressieve chemische stoffen. En als je oven over een Eco Clean-functie beschikt, mag je geen schuursponsjes gebruiken. Eventuele kalkaanslag of vlekken door vet, zetmeel en albumine (bijv. eiwit) moet je meteen verwijderen. Gebruik ook de juiste ovenschalen om te braden.

Je vindt de juiste reinigings- en onderhoudsproducten in onze Online Shop.

Tips om met je nieuwe oven aan de slag te gaan

Tips om met je nieuwe oven aan de slag te gaan.

Om je oven te gaan gebruiken, moet je jezelf vertrouwd maken met de temperatuurinstellingen en de specifieke bakfuncties van jouw model. Naast de specifieke instructies voor jouw model hebben we ook nog deze tips om tot een perfect bakresultaat te komen: laat je oven altijd voorverwarmen terwijl je de ingrediënten van je gerecht voorbereidt; stel de temperatuur niet te hoog in om de voorverwarmingstijd in te korten. Zodra je oven is voorverwarmd, plaats je het eten er zo snel mogelijk in om warmteverlies en een dalende oventemperatuur te vermijden. Kijk door het glas van de ovendeur om de bereiding te volgen in plaats van ze vaak te openen; zo voorkom je warmte- en energieverlies. Gebruik ook een timer om de bereidingstijden te volgen. Als je de ovendeur toch moet openen, doe dat dan zo kort mogelijk om te vermijden dat de temperatuur snel vermindert.

Tips om met je nieuwe oven aan de slag te gaan.

Tips om met je nieuwe oven aan de slag te gaan.

Houd er rekening mee dat niet alleen bereidingstijden en temperatuurinstellingen van belang zijn voor je gerecht; ook de kwaliteit van de gebruikte levensmiddelen en de grootte en het type van je kookgerei spelen een rol. Gebruik met het oog op een optimaal bereidingsresultaat ingrediënten die vers zijn. Wanneer je diepvriesproducten gebruikt, moet je het meteen uit de vriezer in de oven plaatsen. We raden ook aan om donkergekleurd metalen bakgerei te gebruiken; donkere pannen nemen immers beter warmte op, waardoor er ook meer warmte van het oppervlak afstraalt. En we raden aan om alleen originele accessoires voor je nieuwe oven te gebruiken. Deze zijn speciaal ontworpen voor de ovenruimte en de functies van je oven.

Naar de accessoires

MyBosch

Meld je nu aan en ontvang 10% welkomstkorting!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 088 424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.