Bosch realiseert de vaatdroger onder de vaatwassers met PerfectDry

Een belangrijke ergernis onder consumenten: de vaat die niet helemaal droog is bij het uitladen van de vaatwasser. Vooral plastic blijkt vaak niet droog de vaatwasser uit te komen. Vaatwassers met de nieuwe PerfectDry functie krijgen de boel wel goed droog. Alle nieuwe Bosch vaatwassers die gebruik maken van zeoliet, zijn nu voorzien van de nieuwe PerfectDry functie.

Droog
Consumenten vinden een droge vaat belangrijk bij het uitladen van de vaatwasser. Niets vervelender dan met een theedoek te moeten nadrogen omdat de vaat nog nat is. Klantonderzoek toont aan dat 43% van de consumenten niet tevreden is over de droogresultaten van hun vaatwasser. Om perfecte resultaten met het grootste gemak te bereiken, verbeterde Bosch daarom de bestaande zeoliet techniek. Met resultaat: PerfectDry zorgt voor superieure droogresultaten, ook als het gaat om plastic bordjes, bekers of bestek. De nieuwe Bosch vaatwasser is daarmee de droger onder de vaatwasser.

Zeoliet
Het natuurlijke mineraal dat Bosch gebruikt in de vaatwassers is zeoliet. Dit mineraal bevindt zich in een reservoir onderin in de machine. De warme en vochtige lucht die overblijft na verhitting van het vaatwerk wordt naar het zeoliet reservoir geleid. Hier neemt het mineraal vocht op en geeft het extra warmte af. De hete droge lucht wordt vervolgens weer teruggeleid naar de binnenruimte waardoor de vaat efficiënter droogt. Dankzij een verbeterd reservoir met een toegenomen vuldiepte is de vochtabsorptie toegenomen. Daarnaast leidt een nieuw ontwerp van de cap tot een betere luchtverdeling. Hiermee bereikt Bosch nog betere droogresultaten, juist op plastic en andere vaat die vraagt om intensieve droging.

Serie 6
De vernieuwde zeoliet techniek noemen we PerfectDry. Dit maakt de kracht van de vaatwasser direct duidelijk voor uw klant. Alle Bosch vaatwassers die gebruik maken van zeoliet – waaronder ook apparaten in de nieuwe Serie 6 - zijn nu voorzien van de nieuwe PerfectDry functie.