Stofzuiger reinigen

Reinigen van uw stofzuiger – deel voor deel, klaar voor onderhoud

Wilt u uw stofzuiger reinigen? Of het nu het stofzuigerfilter is, de stofzuigerslang, de stofzuigerbuis of een ander deel; lees onze tips over het reinigen van uw stofzuiger:

Het reinigen van de stofzuigerborstels of stofzuigerbuis is zeer eenvoudig. Koppel deze los, controleer of er niets vast is zit, verwijder het lint van de borstel, was dit onder lopend warm water zonder wasmiddel en laat het drogen in de lucht.

U kunt iets vergelijkbaars doen om het stofzuigerfilter te reinigen. Als het mogelijk is om het filter te wassen, kunt u het reinigen met enkel water, zonder wasmiddel. Laat het 24 uur drogen in de lucht.

Het reinigen van de slang van uw stofzuiger is in principe hetzelfde. Als u denkt dat er iets vast zit in de stofzuigerslang, kunt u er voorzichtig een bezemsteel of ander lang voorwerp doorheen halen om het vastzittende voorwerp te verwijderen.

Om een zakloze stofzuiger te reinigen verwijdert u de stofhouder uit het apparaat, leegt u deze, wast u het onder lopend warm water en laat u het volledig drogen. U mag de stofhouder in geen geval terugplaatsen in het apparaat als het nog nat is. Deze moet helemaal droog zijn. Hetzelfde geldt voor het reinigen van het filter in zakloze stofzuigers. Haal het filter uit de stofzuiger, volg de instructies in de handleiding op en reinig het filter alleen met water. Deze moet ook ten minste 24 uur drogen op kamertemperatuur.

U moet het reinigen van de motor van de stofzuiger overlaten aan de centrale werkplaats van Bosch in Tiel. Binnen de garantieperiode van 24 maanden is dit gratis. Buiten deze periode gelden vaste prijzen.

Om de motor van uw stofzuiger te laten reinigen, kunt u uw stofzuiger sturen naar:

Postadres Bosch Repaircenter
Antwoordnummer 106
4000 VB Tiel

Bezoekadres Bosch Repaircenter
Lingewei 89
4004 LH Tiel

Als u nog vragen heeft over het reinigen van stofzuigers, belt u onze klantenservice voor meer informatie. U kunt ons de hele dag, 7 dagen per week, bereiken op ons servicenummer, 088-424 4010. Wij helpen u graag.

Krijg hulp

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heeft u een storing? Boek snel online een monteur.

Online shop

Bekijk ons aanbod van accessoires, onderdelen en reiniging- en onderhoudsartikelen in de online shop.

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.