Verder naar inhoud
Huishoudapparaten
Inloggen / registreren

Top 10 tips om voedselverspilling te vermijden

Scroll voor inspiratie!

Veel mensen beseffen niet hoeveel eten ze weggooien. Maar met de hoeveelheid voedsel die jaarlijks wordt verspild, kunnen bijna 1 miljard mensen in de wereld die honger lijden worden gevoed. Dus wat kunnen al die voedselverspillers doen? Bosch stelt de top 10 voor van tips om voedselverspilling te vermijden en je boodschappen van begin tot eind goed te beheren.

Vermijd voedselverspilling

Noteer het nodige

Ben je vergeten wanneer je de fles melk hebt geopend? Schrijf er de datum van opening op. Zo vermijd je verspilling van resten uit geopende dozen, flessen of verpakkingen.

Vermijd voedselverspilling

Meten is weten

Zorg ervoor dat je de benodigde producten voor een portie correct afmeet of afweegt. We kennen het allicht allemaal wel: soms koken we tweemaal zoveel spaghetti als wat we eigenlijk nodig hebben.

Vermijd voedselverspilling

Eerste erin, eerste eruit

Het is nuttig om nieuw gekochte producten achteraan in de kast te zetten; zo gebruik je de oudste producten eerst. Dat geldt uiteraard ook voor de koelkast en vriezer.

Vermijd voedselverspilling

Winkel slim

Laat je hersenen even rusten; maak een boodschappenlijst en zorg ervoor dat je weet wat je nog in de voorraadkamer hebt staan. Zo vermijd je overvolle voorraadkamers met producten waarvan je de vervaldata niet kent.

Tips voor slim boodschappen

Vermijd voedselverspilling

IJs, ijs, ijskoud

Zijn er nog restjes? Zorg ervoor dat je ze tijdig invriest! Zo voorkom je dat er zich schadelijke micro-organismen ontwikkelen en dat het voedsel bederft.

Vermijd voedselverspilling

In de pot

Een keuken is geen keuken zonder potten. Gebruik ze voor ingemaakte levensmiddelen en confituur. En bovendien werken deze potten ook uitstekend als keukendecoratie.

Vermijd voedselverspilling

Geschikte vervangproducten

Soms is een exclusief ingrediënt niet nodig als je in je voorraadkamer ook een geschikt vervangproduct kan vinden.

Vermijd voedselverspilling

Groenteafval

Gooi geen groenteafval weg: gebruik het om er een heerlijke groentebouillon van te maken. Dat bezorgt je alvast de perfecte basis voor je volgende smakelijke soep.

Vermijd voedselverspilling

Invriezen van bouillon

Soms heb je alleen maar een kleine hoeveelheid saus of bouillon nodig. Maak daarom ijsblokjes van wat je over hebt. Dan kun je gemakkelijk een of meerdere porties ontdooien wanneer je maar wilt.

Kliekjesdag

Wees creatief en bereid eenmaal per week een maaltijd waarbij je alle restjes gebruikt. Bijvoorbeeld een heerlijk Aziatisch gerecht met ananas en rijst. Dit is de perfecte gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. En om voedselverspilling te voorkomen.

Ontdek onze recepten

MyBosch

Meld je nu aan en ontvang 10% welkomstkorting!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 088 424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.