Gestoomde gevulde kipfilets

Ingrediënten:

Dit recept is voor 4 personen.

Nodig:

  • Grote stoombak zonder gaatjes

Kip:

  • 4 kipfilets, ca. 600 g
  • 8 gedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn of vermout
  • 50 ml kippenbouillon of groentebouillon

Saus:

  • ½ bosje basilicum
  • 75 g mascarpone
  • 75 g gorgonzola
  • 1 snufje cayennepeper
  • wat citroensap

Overig:

  • Zout
  • Peper

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • De kipfilets kort onder koud water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Elke filet aan de zijkant in de lengterichting insnijden, zodat er een pocket ontstaat. Gedroogde tomaten, knoflook en basilicum in de mixer fijnmaken, kruiden met zout en peper en hiermee de pockets vullen. De filets aan de buitenkant kruiden met zout en peper.
  • De stoombak zonder gaatjes invetten met olijfolie. De filets erin leggen en besprenkelen met witte wijn en kippenbouillon. Zoals aangegeven garen.
  • De kipfilets eruit nemen en warm houden.
  • Voor de saus de bereidingsvloeistof in een kleine pan gieten en tot krap 100 ml inkoken. De basilicum fijnhakken. Mascarpone en gorgonzola bij de bereidingsvloeistof doen en laten smelten. De basilicum erdoor mengen en de saus met cayennepeper, zout en peper op smaak brengen.
  • De kipfilets overdwars in plakken snijden. Op voorverwarmde borden schikken en wat saus erom gieten.

Let op: Voor dit gerecht is een stoomoven of bij een normale oven een stoomsysteem nodig.