Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Gestoomde gevulde kipfilets

Ingrediënten:

Dit recept is voor 4 personen.

Nodig:

  • Grote stoombak zonder gaatjes

Kip:

  • 4 kipfilets, ca. 600 g
  • 8 gedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn of vermout
  • 50 ml kippenbouillon of groentebouillon

Saus:

  • ½ bosje basilicum
  • 75 g mascarpone
  • 75 g gorgonzola
  • 1 snufje cayennepeper
  • wat citroensap

Overig:

  • Zout
  • Peper

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • De kipfilets kort onder koud water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Elke filet aan de zijkant in de lengterichting insnijden, zodat er een pocket ontstaat. Gedroogde tomaten, knoflook en basilicum in de mixer fijnmaken, kruiden met zout en peper en hiermee de pockets vullen. De filets aan de buitenkant kruiden met zout en peper.
  • De stoombak zonder gaatjes invetten met olijfolie. De filets erin leggen en besprenkelen met witte wijn en kippenbouillon. Zoals aangegeven garen.
  • De kipfilets eruit nemen en warm houden.
  • Voor de saus de bereidingsvloeistof in een kleine pan gieten en tot krap 100 ml inkoken. De basilicum fijnhakken. Mascarpone en gorgonzola bij de bereidingsvloeistof doen en laten smelten. De basilicum erdoor mengen en de saus met cayennepeper, zout en peper op smaak brengen.
  • De kipfilets overdwars in plakken snijden. Op voorverwarmde borden schikken en wat saus erom gieten.

Let op: Voor dit gerecht is een stoomoven of bij een normale oven een stoomsysteem nodig.