Hamburger met chilisaus

Ingrediënten:

  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 g crème fraîche
  • 34% zout en peper
  • 400 g rund- of lamsvlees
  • 2 sjalotten
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper voor braden
  • bladsla
  • 4 grote tomaten
  • 1 avocado
  • 1 grote rode ui
  • hamburgerbroodjes

Bereiding:

De bereidingstijd is 20 minuten met uw Bosch keukenmachine.

  • Met de chilisaus beginnen: Chilipeper doormidden snijden en ontpitten. In kleine stukjes snijden. Met paprikapoeder en Crème Fraîche mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vleesmolen met geperforeerde schijf plaatsen. Het vlees in lange stukken snijden en twee keer door de vleesmolen draaien. Als laatste de stopper gebruiken.
  • Sjalotten fijnhakken met de mixer en vervolgens het gehakt, de komijn en zout en peper daarbij doen. Alles goed vermengen. Van de vleesmassa vier hamburgers maken. In boter braden op middelmatige warmte.
  • Tomaten, avocado en rode ui in schijven snijden.
  • Hamburger met saus en groente serveren.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een vleesmolen te gebruiken.