Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Kwarksoufflé

Ingrediënten:

Voor 6 – 8 kopjes.

  • 150 g magere kwark
  • schil van een citroen
  • 4 eidooiers
  • 80 g poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • boter voor de vormpjes
  • suiker voor het bestrooien van de soufflé

Bereiding:

De bereidingstijd is 40 minuten waarvan de oven 25 minuten het werk doet.

  • Klop de eidooiers en het poedersuiker in de mengkom (garde) tot een witte massa. Verplaats het naar een grote kom.
  • Vet de vormen goed in en bestrooi ze met suiker. Verwarm de oven voor naar 200° C
  • breng een beetje water aan de kook in een ondiepe pan als warmwaterbad (bain-marie).
  • Klop de eiwitten met de vanillesuiker en een snufje zout.
  • Vouw intussen de kwark en citroenschil door de losgeklopte eidooier. Vouw het losgeklopte eiwit er voorzichtig door en vul de vormpjes voor tweederde.
  • Plaats ze in het warmwaterbad en plaats dit 5 minuten in de oven op 200° C. Zet ze daarna nog eens 15-20 minuten in de oven op 160° C.

Tip: Serveer direct nadat ze uit de oven komen, omdat dit lichte dessert anders inzakt.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.