Kwarksoufflé

Ingrediënten:

Voor 6 – 8 kopjes.

  • 150 g magere kwark
  • schil van een citroen
  • 4 eidooiers
  • 80 g poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • boter voor de vormpjes
  • suiker voor het bestrooien van de soufflé

Bereiding:

De bereidingstijd is 40 minuten waarvan de oven 25 minuten het werk doet.

  • Klop de eidooiers en het poedersuiker in de mengkom (garde) tot een witte massa. Verplaats het naar een grote kom.
  • Vet de vormen goed in en bestrooi ze met suiker. Verwarm de oven voor naar 200° C
  • breng een beetje water aan de kook in een ondiepe pan als warmwaterbad (bain-marie).
  • Klop de eiwitten met de vanillesuiker en een snufje zout.
  • Vouw intussen de kwark en citroenschil door de losgeklopte eidooier. Vouw het losgeklopte eiwit er voorzichtig door en vul de vormpjes voor tweederde.
  • Plaats ze in het warmwaterbad en plaats dit 5 minuten in de oven op 200° C. Zet ze daarna nog eens 15-20 minuten in de oven op 160° C.

Tip: Serveer direct nadat ze uit de oven komen, omdat dit lichte dessert anders inzakt.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.