Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

OptiMUM recepten

Kaneelbroodjes

Recept Kaneelbroodjes

Bekijk hier het recept voor de heerlijke kaneelbroodjes.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten

Voor het deeg:
(12 broodjes)

  • 500 g speltbloem (of tarwebloem)
  • 1/2 tl zout
  • 3 el suiker
  • 20 g verse gist (1/2 blokje)
  • 175 ml lauwwarme melk
  • 100 g boter
  • 2 middelgrote eieren

Voor de vulling:

  • 2 el gedroogde cranberries
  • 2 el appelsap of rum
  • 3-4 el kaneel
  • 125 g bruine suiker


Tijd:
40 minuten bereidingstijd en 2 uur en 25 minuten bak- en rusttijd

Bereiding

Kaneelbroodjes

1. Hak de cranberries grof en wel ze in appelsap of rum.

2. Doe de bloem en het zout in de kom van de OptiMUM. Maak een kuiltje in de bloem, verkruimel hier de gist in en voeg de suiker toe. Meng in het kuiltje ongeveer de helft van de melk door de gist, suiker en wat van de bloem. Leg de boter er bovenop. Bestuif met bloem, dek de kom af met een schone theedoek en laat dit op een warme plek 15 minuten rusten.

3. Voeg 1 ei, 1 eiwit en de rest van de melk toe aan de kom. Kneed alle ingrediënten met de deeghaak van de OptiMUM 5 minuten op stand 3, tot het deeg niet langer aan de kom kleeft.

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek 40-60 minuten rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Kneed het deeg dan in de OptiMUM op stand 1 even door en laat het nogmaals 30 minuten rusten.

4. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven op 180 °C). Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 60 cm, breng er met een kwast wat water op aan en bestrooi het dan met de bruine suiker, gewelde cranberries en kaneel. Rol het deeg vanaf de lange kant op en draai de naad onder de rol. Snijd de rol met een scherp mes in 5 cm dikke plakken. Bekleed een bakblik (ca. 32 x 24 x 4 cm) met bakpapier en leg de schijven met wat afstand ertussen plat op de bodem. Dek het blik af met keukenpapier en laat de kaneelbroodjes 20 minuten rijzen. Klop 1 eidooier met 2 el water los en kwast het mengsel over de broodjes. Bak ze nu in ongeveer 30 minuten net onder het midden van de oven gaar.

5. Haal de kaneelbroodjes uit de oven en uit het blik en laat ze afkoelen.

Lees meer over de Bosch OptiMUM

Tip van Bosch

Maak de broodjes helemaal af met wat glazuur. Verhit 75 g suikerglazuur volgens de instructies op het pak. Sprenkel het over de broodjes. Strooi dan 2 el geroosterd amandelschaafsel op het nog vochtige glazuur en laat dit ongeveer 30 minuten uitharden.