Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Rolletjes bot in peterselie

Ingrediënten:

Vis:

  • 8 bot-filets
  • Zout
  • sap van een halve citroen
  • 20 g boter voor de schotel

Saus:

  • 60 g Goudse kaas
  • 20 g zachte boter
  • wat witte wijn peper
  • 2-3 el. zoete room
  • 2 el. gehakte peterselie

Bereiding:

De bereidingstijd is 25 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Rasp de kaas.
  • Spoel de bot-filets af in koud water en dep ze droog. Strooi zout erover en sprenkel daarna citroensap erover.
  • Vet een ovenschaal in. Rol de filets op en zet ze vast met prikkertjes. Leg ze in de schaal.
  • Roer in een mengkom kaas, boter, witte wijn, peper en room met de garde. Bedek de filets met dit mengsel en leg ze ongeveer 15 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
  • Bestrooi ze met peterselie voordat u ze serveert.