Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Runderfilet met kruidenmantel

Ingrediënten:

De ingrediënten zijn voor 6 personen.

Kruidenpasta:

  • ½ bosje peterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • ½ bosje majoraan
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 el walnotenolie
  • 3 el grove mosterd
  • zout
  • zwarte peper uit de molen

Vlees:

  • 1 kg runderfilet uit het middenstuk
  • 2 el olijfolie
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

De bereidingstijd is 60 minuten, waarvan de oven 40 minuten het werk doet.

  • Verwarm uw oven voor op 180°C.
  • De kruiden onder koud water afspoelen en droog schudden. De blaadjes van de takjes plukken. De teentjes knoflook pellen en samen met de kruiden fijn hakken.
  • In een kleine kom doen en met walnotenolie, mosterd, zout en peper tot een kruidenpasta mengen.
  • De runderfilet kort onder koud water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. De olijfolie in een pan verhitten en het vlees rondom kort aanbraden.
  • Het vlees op de bakplaat leggen, met de kruidenpasta bestrijken en vervolgens op 180°C grillen voor 40 á 50 minuten.
  • Na het grillen de runderfilet in aluminiumfolie wikkelen en circa 10 minuten laten rusten.