Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Ossobuco

ossobuco

Groene fettuccine met ossobuco-ragout

Amore mio: Italiaanse klassiekers.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de pasta:
400 gr groene fettuccine
2 wortels
1 ui
4 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
½ bosje tijm
1 kg tomaten
4 el olijfolie
850 g kalfsschenkel
zout en peper
200 ml rode wijn
200 ml kalfsbouillon
2 el koude boter

Voor de gremolata:
1 biologische sinaasappel
2 teentjes verse knoflook
1 bosje peterselie
3 el olijfolie
2 el broodkruim

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 min.
Kooktijd: 90 min.

  • Schraap de wortels, schil de ui en pel de knoflook. Hak alles klein.
  • Pluk dan de tijmblaadjes van de takjes en hak deze samen met de rozemarijn fijn.
  • Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
  • Kruid het kalfsvlees met zout en peper.
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote braadpan en braad het vlees hierin op hoog vuur aan.
  • Haal het weer uit de pan en fruit nu de wortels, ui en knoflook in dezelfde pan drie tot vier minuten aan. Voeg zo nodig nog iets meer olijfolie toe.
  • Leg vervolgens het vlees er bovenop, blus af met de helft van de rode wijn en laat dit aan de kook komen.
  • Blus nogmaals af met de rest van de wijn en breng het opnieuw aan de kook.
  • Voeg de tomaten, kalfsbouillon en kruiden toe.
  • Draai het vuur laag en laat het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 80 minuten gaar sudderen.

Bereid nu de gremolata.

  • Rasp de schil van de sinaasappel, pluk de peterselieblaadjes van de stengels en hak de blaadjes samen met de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een kleine steelpan, bak hierin het broodkruim bruin, mix dit met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal het gare kalfsvlees uit de pan, verwijder het van het bot, verdeel het in hapklare stukken en doe het weer terug in de pan.
  • Desgewenst kunt u het beenmerg nog uit de botten verwijderen en aan de saus toevoegen.
  • Voeg nu de boter toe, breng verder op smaak met zout en peper en houd de pan op een laag vuur warm terwijl u de pasta kookt.
  • Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Spoel niet af met koud water, maar voeg de pasta gelijk toe aan de saus.
  • Serveer de fettuccine met de gremolata.

Bekijk ook de andere pastagerechten