Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Yorkshire pudding

Ingrediënten:

Voor 12 puddings

  • 200 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • 125 g bloem
  • zout
  • reuzel

Bereiding:

De bereidingstijd is 25 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Klop melk, water en eieren in de mengkom. Voeg langzaam de bloem en een snufje zout toe en blijf kloppen om een gladde massa te krijgen. 30 minuten laten staan.
  • Doe ongeveer ¼ tl. reuzel in elk gat van een muffinvorm. Plaats de muffinvorm in de oven en verwarm deze voor naar 200°C.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de gaten van de hete muffinvorm.
  • Onmiddellijk ongeveer 10-15 min. in de oven zetten tot de Yorkshire pudding zichtbaar is gerezen en een lichtbruine korst heeft.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.