Pecan blondie

Pecan Blondie

Bietenstroop, kaneel, kardemom en gember onder een decadente frosting van mascarpone en pecannoten. Een gewoonweg onweerstaanbare combinatie. Als je niet oppast, eet je je vingers er bij op!

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten

Voedingswaarde Per portie: 287 kcal | 2 g eiwitten | 15 g vetten | 35 g koolhydraten

Voor het beslag:

170 g zachte boter
220 g suiker
75 g bietenstroop
1 ei
240 g bloem
1 el kaneel
1 tl kardemom
1 tl gemberpoeder
1 snufje zout
2½ tl baksoda

Voor de frosting:
75 g zachte boter
60 g mascarpone
1 el whisky (óf als alternatief 1 tl vanille-extract)
240 g poedersuiker
100 g pecannoten, grof gehakt

En bovendien: boter om de vorm mee in te vetten

Hulpmiddelen: 3 mengkommen, handmixer, vierkante bakvorm (23 x 23 cm), aluminiumfolie, satéprikker, pannenlikker, paletmes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C

  • Klop de boter en de suiker met de mixer tot een romige substantie en voeg dan beetje bij beetje de bietenstroop en het ei toe. Meng de bloem met kaneel, gember, kardemom, baksoda en zout en doe dit bij het botermengsel. Mix alles vervolgens tot een glad beslag.
  • Vet de bakvorm in. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de vorm circa 30 minuten in de oven. Dreigt de bovenkant te donker te worden? Dek de vorm dan af met wat aluminiumfolie.
  • Controleer na het verstrijken van de baktijd of het beslag goed gaar is. Prik hiervoor een satéprikker in het midden van de blondie, en trek hem er vervolgens weer uit. Als de prikker er schoon uit komt, is het beslag gaar. Kleven er nog deegresten aan de satéprikker, laat de blondie dan nog iets langer in de oven staan. Haal de blondie dan uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Klop voor de frosting boter en mascarpone met een mixer door elkaar en voeg desgewenst de whisky toe. Als alternatief voor de whisky kun je ook 1 theelepel vanille-extract gebruiken. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • Meng nu de gehakte pecannoten erdoor en bestrijk de afgekoelde blondie rijkelijk met de frosting.
  • Ben je met bakken misschien nog wat onzeker en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Vertrouw dan op de techniek van de Serie 8-ovens van Bosch. Met de PerfectBake-baksensor meet je oven continu de vochtigheidsgraad van je baksels en past de instellingen waar nodig automatisch aan. Het enige wat jij hoeft te doen, is uit de verschillende categorieën het juiste soort gerecht te kiezen en je oven vertelt je wanneer je taart, koek of andere lekkernij perfect gaar is.
  • Zet de blondie nu minimaal 1 uur in de koelkast. Zo wordt de frosting mooi stevig en smaakt het geheel nog lekkerder. Haal hem dan uit de koelkast, snijd ‘m in stukken en serveer de pecan blondie op een mooie schaal.

Bakken met Bosch

Bakken wordt leuker én makkelijker met de apparaten van Bosch. Met deze tips en recepten zet je in een mum van tijd iets lekkers op tafel!

Recept: Klassieke tarte tatin

Deze klassieker doet het geweldig op koude dagen, maar ook als het wat warmer is kun je hier altijd wel iemand blij mee maken.

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Recept: Pompoenrepen

Deze pumpkin bars hebben een heerlijk kruidige en robuuste smaak, voor het ultieme herfstgevoel!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heeft u een storing? Boek snel online een monteur.

Online shop

Bekijk ons aanbod van accessoires, onderdelen en reiniging- en onderhoudsartikelen in de online shop.

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.