BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

6 mythes over jouw wasmachine - waar of niet waar?

Zorg goed voor je wasmachine

Zorg goed voor je wasmachine

Het is net zo belangrijk dat je voor je wasmachine zorgt als voor je kleding. Met deze wastips helpen we je om het beste uit je wasmachine te halen en je kleding in topconditie te houden!

De reinigings- en onderhoudstips van Bosch weerleggen de mythen en geven je perfecte wasresultaten.

Scroll voor inspiratie!
Je hoeft je wasmachine niet schoon te maken - hij reinigt zichzelf!

Mythe 1: Je hoeft je wasmachine niet schoon te maken - hij reinigt zichzelf!

Eigenlijk moeten wasmachines regelmatig worden schoongemaakt om in topconditie te blijven.

Als ze niet regelmatig worden gereinigd, kunnen deeltjes, vuil en resten reinigingsmiddel zich ophopen en slechtere wasresultaten veroorzaken. Het reinigingsmiddel van Bosch verwijdert resten, afzettingen en was- en reinigingsmiddelenresten uit de wasmachines en kan jouw machine beter laten werken.

Het beste is om kleding op een lagere temperatuur te wassen.

Mythe 2: Het beste is om kleding op een lagere temperatuur te wassen.

30 is het nieuwe 60 ... het is verstandig vanuit een ecologisch en economisch oogpunt, maar het is niet altijd goed in termen van hygiëne en netheid.

Als je regelmatig op lagere temperaturen wast, hopen zich bacteriën en resten op in de wasruimte en op jouw wasgoed. Bosch-reinigingsmiddelen voor wasmachines verwijderen slechte geuren die door deze resten worden veroorzaakt. Als je het elke drie maanden gebruikt, krijg je een schonere en hygiënischere machine en merk je het verschil waar het het belangrijkst is: op je kleding.

Hoe meer wasmiddelen je gebruikt, hoe beter.

Mythe 3: Hoe meer wasmiddelen je gebruikt, hoe beter.

Het lijkt redelijk, maar als je te veel gebruikt, raakt je kleding verzadigd met wasmiddel en kan een normale spoelcyclus het niet volledig verwijderen.

Het kan leiden tot geïrriteerde huid en zelfs tot schade aan de stoffen. Als je om je machine geeft, krijg je betere wasresultaten door bij minder vlekken op het wasgoed, minder wasmiddel te gebruiken en bovendien krijg je een schonere machine.

Het vullen van een wasmachine met te veel wasgoed kan schade veroorzaken.

Mythe 4: Het vullen van een wasmachine met te veel wasgoed kan schade veroorzaken.

Als je tijdens de levensduur van de machine regelmatig een wasmachine met te veel wasgoed laadt, zullen belangrijke onderdelen sneller slijten.

Onze beste tips zijn om altijd de trommelcapaciteit (kg) te controleren en jouw hand bovenop de trommel te krijgen en met uw hand rond het wasgoed te draaien. Dan is er voldoende ruimte om de was effectief te laten draaien.

Mijn machine werkt efficiënt omdat het langer duurt dan wordt getoond bij het opstarten.

Mythe 5: Mijn machine werkt efficiënt omdat het langer duurt dan wordt getoond bij het opstarten.

Soms kan de wasmachine kleding detecteren die nog wasmiddelen of wasverzachter bevat dat moet worden weggespoeld.

Als je meer wasmiddel of wasverzachter hebt gebruikt dan aanbevolen, kan het apparaat af en toe de cyclus wijzigen om extra spoelbeurten of functies uit te voeren om dit te corrigeren. Deze wijziging kan het wasprogramma verlengen. Reinig de wasmachine regelmatig om afzettingen te verwijderen.

Een glanzende nieuwe wasruimte betekent dat het niet hoeft te worden ontkalkt.

Mythe 6: Een glanzende nieuwe wasruimte betekent dat het niet hoeft te worden ontkalkt.

Je denkt misschien dat je wasmachine niet ontkalkt hoeft te worden als de wasruimte glimt en er geen kalkaanslag zichtbaar is.

Het is echter niet waar dat kalkaanslag in de wasruimte wordt gevormd. Onderdelen die niet zichtbaar zijn, bijvoorbeeld het verwarmingselement, zijn het belangrijkste doelwit voor het ontkalken, omdat juist daar de kalkafzettingen schade kunnen veroorzaken. We raden aan om wasmachines elke 3 tot 6 maanden ontkalken.

Koop reinigingsmiddel en ontkalker voor € 16,40

Wees voorbereid met de reinigings- en ontkalkingsoplossing van Bosch voor wasmachines. Deze middelen zijn speciaal ontwikkeld om vet- en vuilophopingen in de wasruimte en leidingen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je wasmachine vrij is van kalkaanslag en in optimale conditie blijft. Dit maakt de wasmachine schoner en hygiënischer aan de binnenkant en je krijgt betere wasresultaten door minder vuil en vlekken op het wasgoed.

Koop ontkalkingsmiddel

Ontkalkingsmiddel

  • Geschikt voor zowel was- als vaatwasmachines
  • Verwijdert kalkaanslag snel en efficiënt
  • In gebieden met hard water moeten wasmachines elke drie maanden worden ontkalkt en afwasmachines eenmaal per jaar
  • Regelmatig gebruik kan de levensduur van het apparaat verlengen
  • 250 g verpakking (ontkalken)

Koop ontkalkingsmiddel

Reinigingsmiddel kopen

Reinigingsmiddel

  • Voor het reinigen van wasmachines
  • Reinig de binnenkant van de machine, die het wassen van de resultaten kunnen verbeteren en vlekken op kleding te verminderen
  • Voeg een reinigingspakket toe aan een lege machine en voer het langste en warmste programma uit
  • Gebruik elke 3 maanden (één pakket is voldoende)

Reinigingsmiddel kopen

Abonneer je op Bosch onderhoud-producten met 50% korting!

Abonneer je op Bosch onderhoudsproducten met 20% korting!

Verleng de levensduur van je apparatuur en haal het beste uit ze, met behulp van de juiste reiniging en onderhoudsproducten op het juiste moment.

Bespaar geld. Met een abonnement op reinigings- en onderhoudsproducten krijg je 20% korting op elke verzending, in vergelijking met de normale prijs in onze eShop.

Bespaar tijd en moeite - vergeet het nooit. Goede schoonmaak- en onderhoudsproducten zijn altijd beschikbaar wanneer dat nodig is.

Ontdek de Care Club