Skip to content
Huishoudapparaten
Inloggen / registreren

Aardbei-banaansmoothie met kokosgranola

Glad gemixt met een crunchy bite

Laat dat kraakje van de zelfgemaakte granola nou precies zijn wat deze fluweelzachte aardbei-banaansmoothie nodig heeft. Door de fruitsmoothie onder druk te blenden met behulp van vacuümblendertechnologie, wordt hij lekkerder, blijft hij langer vers en blijft 5x meer vitamine C behouden.

Aardbei-banaansmoothie met kokosgranola

Ingrediënten voor 2 personen

  • Granola
  • 20 g kokossnippers
  • 100 g havermout
  • 20 g geschaafde amandelen
  • 1 tl chiazaad
  • 1 el kokosolie
  • ¼ tl zout
  • 2 el honing
  • Smoothie
  • 400 g aardbeien (vers of diepvries)
  • 2 st bananen
  • 235 ml amandelmelk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 °C. Doe de ingrediënten voor de granola in een kom en roer alles goed door. Verspreid ze dan over een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Schuif op het middelste niveau in de oven en rooster goudbruin in 10 minuten. Laat de kokosgranola afkoelen buiten de oven.

Maak het fruit schoon en doe het in de blenderkan van de VitaPower Serie 8 vacuümblender. Giet de amandelmelk erbij en breng de ingrediënten onder druk, gebruikmakend van de Autofunctie. Mix de smoothie glad, verdeel hem over twee glazen en schep de granola er bovenop.

Waarom vacuümblenden? Vitamine C en andere vitamines die gevoelig zijn voor zuurstof, blijven na gebruik van de vacuümpomp langer aanwezig in de geblende smoothie. Bereid in de VitaPower Serie 8 behoudt deze 5x meer vitamine C na 24 uur bewaren dan wanneer je hem in een gewone blender maakt. Ontdek hiernog meer voordelen van de VitaPower Serie 8 vacuümblender.