Skip to content
Huishoudapparaten
Inloggen / registreren

Flower power op je bord

Bosch eetbare bloemen

Eetbare bloemen zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens gezond door de vitaminen, mineralen en antioxidanten die er in zitten. Om de paasbrunch mee op te fleuren, salades een extra bite te geven, of als decoratie op taarten en cupcakes.

Viooltjes

Bosch viool

Geniet van de bloemige, florale smaak van viooltjes. Niet te overheersend en heerlijk te combineren met zowel hartig als zoet. Alle kleine, driekleurige viooltjes zijn eetbaar, maar koop wel alleen diegenen die speciaal voor consumptie zijn bedoeld. Pluk dus niet wat blaadjes uit je gekochte, bespoten tuinplanten!

TIP Viooltjes kun je aan de sla toevoegen, of duik de keuken in en maak een frisse gazpacho waar je tot slot een paar kleurige blaadjes op legt.

Bosch Hibiscus

Hibiscus

Hibiscusbloemen bloeien in uiteenlopende kleuren waaronder rood, roze, wit en geel. De bloemen zijn onbewerkt goed te gebruiken als zuurtje in een lekkere spinaziesalade, en je kunt er ook friszure jam of relish mee maken. Gedroogd is de rode hibiscus ook lekker in de thee.

TIP De Bosch Styline theekoker is een mooie eyecatcher in jouw keuken en perfect om superfood-thee mee te zetten. Maak hem met hibiscusbloemen, wat granaatappelpitjes en gojibessen en je hebt een donkerrode thee die wonderen doet voor je bloeddruk en koud geserveerd ook heerlijk smaakt.

Bosch Orchidee

Orchidee

Hoe je op originele wijze het paasontbijt of de paasbrunch kunt afstylen? Met een indrukwekkende orchidee op de borden natuurlijk! De smaak is redelijk neutraal, maar je kunt in een grote bloem prachtig allerlei gerechten serveren, van salades tot heerlijk sorbetijs.

TIP Versier smaakjeswater of een glas cava met een bloemblad van een orchidee. Als je de bloem gaat vullen, denk dan ook eens aan zachte geitenkaas of een smakelijke vismousse.

Bosch kers

Oost-indische kers

Deze sierlijke klimplant is niet alleen mooi om te zien, hij is ook nog eens heel smaakvol. De blaadjes hebben een scherpe smaak, vergelijkbaar met die van radijs of rettich. De bloemen zijn wat milder van smaak en doen denken aan de smaak van tuinkers, die dan ook uit dezelfde plantenfamilie komt.

TIP Een lekker pittige toevoeging in een salade of om, in reepjes gesneden en gemixt met tuinkers, matzes mee te beleggen.

Gemaakt voor kleur

Houd je van kleur op je bord én in je keuken? Met de nieuwe Vario Style koelkasten van Bosch pas je in een handomdraai de kleur van de deuren aan. Van Cherry Red tot Espresso Brown is er ruime keus voor wie voor flashy gaat, of meer van natuurlijke tinten.