|
Bereidingstijd 70 minuten Ingrediënten Voor het deeg:
|
Voor de topping:
Extra benodigd:
|
Voedingswaarden
Per plak: 106 kcal | 2 g proteïne | 6 g vet | 11 g koolhydraten
Benodigdheden
3 mengkommen, vork, bakvorm (25 cm), rooster, satéprikker, handmixer (zoals de Bosch Styline)
Bereiding
Pel de bananen en prak ze fijn met een vork. Meng de yoghurt, appelazijn en de baksoda er doorheen. Nu moeten er kleine luchtbellen ontstaan. Die zorgen ervoor dat het deeg straks lekker luchtig wordt.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Vet zowel de bodem als de randen van de bakvorm goed in.
Klop het ei los, samen met de zonnebloemolie. Meng dit met de speltbloem, het kokosmeel, het zout, de bakpoeder en de kokospalmsuiker tot een beslag en doe als laatste het bananenmengsel erbij. Mix alles vervolgens nog eens goed door elkaar.
Stort het deeg in de vorm en bak het brood ongeveer 40 minuten in de oven. Haal dan de bakvorm uit de oven en zet op een rooster. Prik met een satéprikker wat gaatjes in de bovenkant van het brood en bedruip met wat agavesiroop. Bestrooi het brood vervolgens met de kokosrasp en laat het afkoelen. Haal het uit de vorm, snijd in mooie plakken en serveer.
Met de handige handmixers van Bosch heb je al deze ingrediënten in een handomdraai gemixt!