Ingrediënten
|
|
Bereiding
Stap 1
Snijd de aubergine in dikke plakken. Leg ze in een grote kom, voeg zout toe en laat 30 minuten staan. Snijd de ui en knoflook in blokjes (bijvoorbeeld met een staafmixer met hakmolen). Hak de oregano fijn. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes.
Stap 2
Voeg wat olijfolie toe aan een koekenpan. Zodra deze is verwarmd voeg je de ui en knoflook toe en fruit ca. 1 minuut. Tomatenpuree toevoegen en een paar seconden meebakken. Voeg de linzen, oregano en tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 20 minuten sudderen.
Stap 3
Giet de aubergine af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg dan de aubergine toe. Bak aan beide kanten tot ze bruin en zacht zijn.
Stap 4
Smelt voor de bechamelsaus de plantaardige boter in een kleine steelpan, voeg bloem toe en klop ca. 1-2 minuten. Voeg al roerend een beetje amandelmelk toe tot het mengsel romig is en roer dan geleidelijk de resterende melk erdoor. Breng aan de kook tot de saus dikker wordt en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst de aardappelen in de schaal. Verdeel daarna de helft van de linzensaus erover. Leg vervolgens een laag van de gebakken aubergine erbovenop en herhaal het proces. Voeg als laatste de bechamelsaus toe. Bak ca. 30-40 minuten in de oven. Laat 10 min afkoelen voor het serveren. Geniet ervan!