Ingrediënten voor 2 personen
  • 12 takjes verse tijm
  • Label Rouge kip (heel)
  • 2 citroenen
  • 12 teentjes knoflook
  • 8 snufjes Middellandse Zee-zout
  • 80 g biologische roomboter, ongezouten
  • 8 snufjes zwarte peper
  • 4 el olijfolie
  • 80 ml biologische droge witte wijn
  • Tijm
  • Laurier
  • Roze peperkorrels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Rits de blaadjes tijm van een derde van de takjes. Was de citroenen. Rasp en pers één van de citroenen uit. Pel de teentjes knoflook en pers acht daarvan uit. Meng het zout, de peper, de tijm, de knoflook, de citroenrasp en het -sap door de roomboter.

Smeer de hele kip zowel aan de binnen- als de buitenkant in met het botermengsel. Snijd de andere citroen in partjes en stop deze samen met de overige hele takjes tijm en de overige teentjes knoflook in de kip.

Giet de olijfolie in een ruime braadslede en vet deze in. Leg de kip op de borstzijde in de braadslede. Giet een scheut wijn in de kip. Plaats vervolgens de braadslede met de kip in het midden van de oven en laat 10 minuten bakken. Schakel de temperatuur na 10 minuten terug naar 175 °C. Rooster de kip vervolgens nog 55 minuten. Bedruip de kip om de zoveel tijd met het braadvocht (met behulp van een juslepel) om uitdrogen te voorkomen. Indien de kip al snel bruin genoeg is, kun je hem eventueel afdekken met een stuk aluminiumfolie.

Strooi, als de kip uit de oven komt, de roze peperkorrels erover.