Bereidingstijd
25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen
  • 100 gram slamelange
  • 300 gram rundersteak
  • 100 gram peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kappertjes
  • 10 ml vissaus
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • zout

Voedingswaarden
726 kcal | 49 g proteïne | 54 g vet | 10 g koolhydraten

Benodigdheden
Snijplank, mes, staafmixer, multicooker (bijvoorbeeld de Bosch Autocook), kom, rasp

Bereiding

Voor de dressing:

1 rode ui, 100 g peterselie, 1 teentje knoflook, 10 ml vissaus, 1 theelepel wittewijnazijn, 9 eetlepels olijfolie, 100 g kappertjes, sap van halve citroen

Steaksalade stap 1

Stap 1

Snijd ringen van de rode ui en zet apart. Mix de peterselie samen met de knoflook, vissaus, wittewijnazijn, olijfolie, kappertjes, peterselie en het citroensap in de staafmixer tot een dressing.

Steaksalade stap 2

Stap 2

Zet de multicooker aan en selecteer een programma voor rood vlees. Doe 1 theelepel plantaardige olie in de pan, voeg de rundersteak toe en druk op de startknop. Haal de rundersteak uit de pan zodra hij gereed is.

Steadsalade stap 3

Stap 3

Maak de sla aan met wat uienringen, peterselie en wat van de dressing. Verdeel over de bordjes. Snijd de steak in mooie dunne plakken en leg deze op de salade. Besprenkel met wat citroensap en nog wat van de peterseliedressing.

Steadsalade

Eet smakelijk!