BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Bosch huishoudapparaten.

Al generaties lang maken de huishoudelijke apparaten van Bosch het dagelijks leven makkelijker. Ze nemen ons werk uit handen. Ze zorgen ervoor dat het huishoudelijk werk sneller klaar is. Ze geven ons meer tijd en verbeteren de kwaliteit van ons leven. Laten we teruggaan naar het begin van het verhaal.

Huishoudelijke apparaten van Bosch staan altijd voor je klaar. Nu en in de toekomst.

We kunnen jouw huishoudelijke taken niet wegnemen. We kunnen ze wel een stuk makkelijker maken. Als Europa's toonaangevende merk in huishoudelijke apparaten, kunnen we ons alléén topprestaties veroorloven.

Verder denken: mobiele technologie komt naar huishoudapparaten.

Met Home Connect laat Bosch gebruikers hun huishoudapparaten bedienen, zelfs als ze niet thuis zijn. Nu hoef je je niet meer druk te maken als je per ongeluk de oven aan hebt laten staan of niet meer weet wat er in jouw koelkast staat. Met de Home Connect app voor smartphone en tablet sta je altijd in contact met jouw huishoudapparaten.

Actieve vooruitgang: hygiënisch kleding reinigen op lage temperaturen.

ActiveOxygen wast jouw kleding hygiënisch schoon - zelfs bij lage, energiebesparende temperaturen. Deze opmerkelijke technologie verwijdert tot 99,99% van de bacterieën uit jouw kleding. Met de bekende efficientie die je van ons gewend bent.

Wasmiddel doseren is precisiewerk.

We blijven onze apparaten perfectioneren. In negen van de tien gevallen is de handmatige dosering van het wasmiddel onjuist. Daarom maakt Bosch wasmachines die de dosering makkelijker maken. De nieuwe i-DOS technologie stemt de dosering van vloeibaar wasmiddel automatisch af op het type en de hoeveelheid wasgoed - tot op de millimeter nauwkeurig. Goed voor jouw was en goed voor het milieu.

Voortaan drink je de lekkerste koffie thuis. Dankzij Bosch.

Voor een echt lekkere espresso hoef je voortaan geen koffiebar meer te zoeken. Dankzij een volautomatische espressomachine van Bosch geniet je met het grootste gemak van een perfecte koffie, espresso of cappuccino. Gewoon, lekker thuis.

Wat overbodig is, daar willen we graag vanaf. Broeikasgas bijvoorbeeld

In de jaren '90 worden we ons meer dan ooit bewust van de noodzaak om onze natuurlijke leefomgeving te beschermen. Bosch stelt een nieuwe norm door in Duitsland, Griekenland en Spanje volledig over te schakelen op de productie van koelkasten die vrij zijn van cfk's.

Groenten en fruit zijn voortaan langer houdbaar.

Groenten en fruit blijven in de koelkast voortaan langer vers en knapperig. Want in 1989 introduceert Bosch opnieuw een innovatie; 0°-koeltechnologie.

Eén huishoudelijk apparaat, talloze mogelijkheden.

In de jaren '80 stellen we hogere eisen. Ook aan huishoudelijke apparatuur. Bosch brengt diverse, uiteenlopende functies samen in één apparaat: het eerste inbouwfornuis met een geïntegreerde magnetron en een multifunctionele, zelfreinigende oven.

Van nul naar "Aan tafel!" in een paar minuten.

In de Seventies gaat alles sneller. Vanaf 1973 doet Bosch met de eerste magnetron veel werkende vrouwen een groot plezier. En de rest van het gezin ook natuurlijk.

Wasmachine en wasdroger worden één.

Broeken met wijde pijpen. Minirokjes. Gebloemde polyester overhemden. Om al die uitbundige kleren zonder onderbreking te kunnen wassen en drogen, bedacht Bosch de eerste gecombineerde wasmachine en -droger met een non-stopprogramma.

Bescheiden apparaten met een enorme invloed.

Dankzij droogkappen, elektrische tandenborstels, stofzuigers en tal van andere Bosch-apparaten wordt het leven in de jaren '70 steeds makkelijker. Zelfs een eitje bij het ontbijt is voortaan heel makkelijk perfect te koken, want in 1970 maakt de eerste eierkoker van Bosch zijn entree.

Afwassen in een teiltje, die tijd is voorbij.

In de jaren '60 beginnen de traditionele rollen in het gezin te veranderen. Zo wordt het steeds gewoner dat ook vrouwen een baan hebben. Bosch helpt ze door het huishouden makkelijker te maken. De eerste vaatwasser van Bosch maakt een einde aan het tijdperk waarin de afwas een tijdrovend karwei was. Het apparaat spaart tijd, werk en water. En levert altijd een glanzend resultaat af.

Wassen, spoelen, centrifugeren - het gaat allemaal vanzelf!

De eerste serie wasmachines van Bosch verlaat in 1958 de fabriek. De was doen is voortaan een bijzaak in het huishouden.

De eerste keukenmachine van Bosch.

Elektrische apparaten vinden meer en meer hun weg naar het moderne huishouden. Bosch brengt de eerste keukenmachine op de markt. De Neuzeit I kan roeren, kneden, hakken, snijden, pureren, malen en raspen. Het apparaat neemt vrouwen veel werk in de keuken uit handen en maakt koken en bakken een stuk eenvoudiger.

Toen al mooi, nu een klassieker.

De wereld maakt kennis met een bijzondere koelkast die onmiddellijk een groot succes wordt. Door zijn slimme indeling en zijn grote vriesvak. Zeker. Maar ook het fraaie, slanke design draagt aanzienlijk bij aan de enorme populariteit van deze koelkast. Een klassieker die ook vandaag de dag nog te vinden is in menig huishouden. Nu uiteraard voorzien van de meest geavanceerde technologie.

Het succesverhaal begint met de eerste elektrische koelkast van Bosch.

In 1933 presenteert Bosch in Duitsland het eerste huishoudelijke apparaat. Een kleine elektrische koelkast met een capaciteit van 60 liter. En een opvallende, ronde vorm.

De toekomst van de huishoudelijke apparatuur begint hier.

Het Bosch-concern heeft nu meer dan 10.000 werknemers en is op het gebied van motorvoertuigen en industriële technologie actief over de hele wereld. De crisis, die aan het einde van de jaren '20 om zich heen grijpt, dwingt Bosch om nieuwe wegen in te slaan. Eén daarvan is de markt voor huishoudelijke apparaten, die tot dan alleen in grote huishoudens en instellingen te vinden waren.

Met zijn eerste werkplaats legt Robert Bosch de basis voor Bosch Huishoudelijke Apparaten.

Met de oprichting van een werkplaats voor precisie-instrumenten en elektrotechniek schrijft Robert Bosch in Stuttgart het eerste hoofdstuk van zijn succesverhaal. Vanaf het allereerste begin heeft hij maar één doel voor ogen: altijd het allerbeste maken. ZIjn uitgangspunt: eerlijk vakmanschap is belangrijker dan snelle winst. Daarom onderscheidt ieder Bosch-product zich al 130 jaar lang door technische perfectie, volledige betrouwbaarheid en kwaliteit zonder concessies.

MyBosch

Meld je gratis aan en geniet van de voordelen!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.