BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Beddengoed wassen: Hoe het niet moet

Gemiddeld liggen we 's nachts zo'n 6 à 8 uur in bed. Het is heel normaal dat we zweten en dat er hele kleine huidschilfers op het beddengoed achterblijven. Om de vorming van ziektekiemen en bacteriën te voorkomen, moeten we ons beddengoed regelmatig te wassen. Hieronder lees je hoe je de beste resultaten krijgt bij het wassen van beddengoed. Met deze tips krijg je jouw beddengoed makkelijk schoon en fris zonder de vaak delicate stof te beschadigen.

Lees ook: voordat u begint met wassen

Als een prof – Wat je bij het wassen van beddengoed NIET moet doen

Er gaat niets boven slapen in een fris gewassen bed. Het wassen van beddengoed is echter een van de lastigste klussen. Bosch heeft de zes meest voorkomende fouten bij het wassen van beddengoed op een rij gezet.

Laat niet te veel tijd zitten tussen twee wasbeurten.
Je brengt veel tijd door in bed, waar ziektekiemen en zweet snel ophopen. Daarom is het belangrijk om jouw beddengoed eens in de twee weken te wassen.

Vergeet niet om vlekken voor te behandelen
Als er geen zichtbare vlekken zijn, dan is dat mooi meegenomen. Controleer echter altijd op sporen van make-up, etensvlekken en ander vuil en behandel deze voor met een vlekkenverwijderaar.

Laad uw wasmachine niet te vol
Beddengoed moet in de wasmachine rond kunnen draaien om schoon te worden. Prop ze dus nooit in een keer in de wastrommel. Stop ze een voor een in de wasmachine.

Kies niet het verkeerde wasprogramma
Wees zuinig op jouw beddengoed en kies het juiste wasprogramma met de hoogste temperatuur die voor de stof van het beddengoed geschikt is (zie het wasetiket).

Laat ze niet te lang in de droger zitten
Laat beddengoed zo kort mogelijk op lage temperatuur in de droger draaien. Hierdoor zal het beddengoed minder krimpen en het helpt ook om kreukels te verminderen.

Droog beddengoed niet samen met handdoeken
Beddengoed is sneller droog dan handdoeken. Als het beddengoed droog is, dan zijn de handdoeken waarschijnlijk nog nat.

Bekijk de wasmachines en drogers van Bosch

Zo wast Nederland

Een kijkje in de wasmachine van de gemiddelde Nederlander.

Service en garantie

Uitstekende service - voor én na de aankoop.

Waar of niet waar?

We leggen een aantal hardnekkige wasmythes onder de loep.

Houd zwarte kleding zwart

Met deze tips blijft je zwarte kleding zo lang mogelijk zwart.

MyBosch

Meld je gratis aan en geniet van de voordelen!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.