BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Volop vitamines met VitaFresh

Powerboosters voor je lichaam: vitaminen!

Het is geen geheim dat vitaminen essentieel zijn voor je gezondheid, maar waarom eigenlijk? In het kort zorgen vitaminen ervoor dat andere voedingsstoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt. Samen met mineralen en enzymen zijn vitaminen één van de supersterren van een gebalanceerd dieet. Ze reguleren het metabolisme en ondersteunen het immuunsysteem. In andere woorden, vitaminen zorgen ervoor dat we ons fit voelen en dat ons lichaam doet wat het moet doen.

Lees hieronder meer over de belangrijkste vitaminen en waarom ze zo goed zijn voor ons.

Vitamine C: verstand en gezondheid.

Er is veel onderzoek gedaan naar vitaminen, waaruit blijkt dat er zeker 13 vitaminen zijn die essentieel zijn voor de gezondheid. Vitamine C, of ascorbinezuur, is enorm veelzijdig. Deze onderhoudt gezond tandvlees en sterke tanden, en zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen. Ook helpt het absorberen van ijzer en andere mineralen, en ondersteunt het de aanmaak van hormonen door je lichaam. Ook ondersteunt het je immuunsysteem, misschien wel het belangrijkste kenmerk van vitamine C.

Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

Je haar, je huid, je tanden…

...en nog veel meer krijgen een echte boost van vitamines A en B.

Vitamine A kun je onder anderen vinden in zuivelproducten, eieren, vis, en wortels. Retinol, zoals vitamine A ook wel genoemd wordt, is behalve voor je uiterlijk ook heel goed voor je ogen, voor groei, huidweefsel, je zenuwen en de vruchtbaarheid.

De B vitamines ondersteunen de aanmaak van hormonen door je lichaam, maar helpen ook bij de aanmaak van bloedcellen, huid en nagels, het genezen van wonden, het zenuwstelsel en het metabolisme. Deze kun je vinden in zuivelproducten, granen, eieren, vlees en vis. Zo zie je maar dat vitaminen niet alleen goed zijn voor je innerlijke gezondheid, maar dat het ook naar buiten straalt als je gezond eet.

Het zonnetje in huis.

Het wordt steeds vaker bevestigd hoe belangrijk vitamine D is voor je lichaam. Deze vitamine wordt aangemaakt in je huid, wanneer die voldoende zonlicht krijgt. Dat veel Nederlanders een tekort hebben aan deze vitamine is dus niet zo gek.

Vitamine D staat het meest bekend om zijn goede werking voor je botten, maar heeft ook een positief effect op het metabolisme en het immuunsysteem. Als je niet genoeg zonlicht krijgt, maar toch vitamine D binnen wil krijgen, kun je dat uit gistproducten halen, of uit eieren.

Vitamine E vind je in gezonde vetten, en ook granen, plantaardige olie, en zaden bevatten veel vitamine E. Dit beschermt het zenuwstelsel en de aanmaak van cellen in je lichaam.

Vitamine K helpt bij een goede bloedstroom en zorgt voor sterke botten. Dit kun je veelal vinden in bladgroenten, zoals spinazie, rood vlees, en melk.

Houd je verse producten vers

Alle wetenschappers zijn het er over eens: hoe verser het eten, hoe beter het is voor je gezondheid. Direct na de oogst krijg je de meeste vitaminen binnen, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Een goede bewaarplaats, die je eten zo lang mogelijk vers houdt, is een goed plan B. Als je een krop sla op de verkeerde manier bewaart, is hij binnen 3 uur zo 39% van zijn voedingsstoffen kwijt.

Zo houd je producten tot 3x langer vers

Tot 3 keer langer vers: VitaFresh

Verschillende producten stellen verschillende eisen aan de bewaaromstandigheden. Onze koelkasten met VitaFresh, VitaFresh plus en VitaFresh pro hebben aparte laden voor zowel vis en vlees als fruit en groenten, en beide laden bieden de perfecte bewaaromstandigheden voor je boodschappen.

In de groentelade is er voldoende luchtvochtigheid en een lage temperatuur, zodat het vocht in sla, fruit en groenten zo lang mogelijk vers blijft. In de vis- en vleeslade is de lucht echter droog, met een temperatuur rond de 0°C. Zo blijft je eten veel langer vers, dan in een gewone koelkast. Zo wordt gezond eten wel heel makkelijk.

Lees meer over VitaFresh

MyBosch

Registreer en profiteer van alle voordelen!

Service en garantie

Uitstekende service - voor én na de aankoop.

Jouw wasmachine schoon

Ook jouw wasmachine kan af en toe een schoonmaakbeurt gebruiken.

Zo wast Nederland

Een kijkje in de wasmachine van de gemiddelde Nederlander.

MyBosch

Meld je gratis aan en geniet van de voordelen!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.