Skip to content
Huishoudapparaten
Inloggen / registreren

Aardbeien-yoghurtijs

Ingrediënten:

Voor 4 porties

  • 300 g aardbeien
  • 110 g suiker
  • 250 g Griekse yoghurt
  • ½ citroen

Bereiding:

De bereidingstijd is 40 minuten waarvan de ijsmachine 30 minuten het werk doet.

Zet het hakmes op je MUM keukenmachine om de aardbeien te pureren. Wissel van opzetstuk en ga verder met de garde. Doe de suiker en de Griekse yoghurt bij het aardbeienmengsel en knijp er het sap van een halve citroen in uit. Meng net zolang totdat de suiker wat begint op te lossen. Giet de bereide massa onmiddellijk in de vooraf ingevroren ijsmachine. Let op, de keukenmachine moet draaien voordat je het mengsel toevoegt.

Laat 30 minuten draaien of totdat het mengsel de gewenste ijsstructuur begint te krijgen. Laat het ijs verder opstijven in de vriezer en haal het er tien minuten voor het opdienen weer uit.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.