BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Appelflappen

Ingrediënten:

Beslag:

  • 150 g kwark (magere)
  • 6 el. olie
  • 1 heel ei
  • 1 el. melk indien nodig
  • 75 g suiker
  • snufje zout
  • citroenschil of vanillesuiker
  • 300 g tarwebloem
  • ¾ -1 pakje bakpoeder

Vulling:

  • ongeveer 250 g appels
  • 20 g boter
  • citroensap
  • 50 g suiker
  • 30 g rozijnen

Ook:

  • 50 g gesmolten boter voor de buitenkant
  • Ei voor de buitenkant
  • Poedersuiker

Bereiding:

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Stoof ze op een laag vuur in boter, citroensap en suiker. Voeg rozijnen toe en laat de vulling afkoelen.
  • Doe kwark, olie, ei, melk, suiker, zout en wat geraspte citroenschil of vanillesuiker in de mengkom en roer alles goed door met de garde.
  • Meng bloem met bakpoeder. Zeef en meng de helft daarvan met de massa. Kneed de rest snel er doorheen tot een glad, gelijkmatig deeg.
  • Leg bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg dun uit en snijd het in cirkels van ongeveer 7 cm. Bestrijk ze met gesmolten boter. Laat een 1 cm brede rand zonder boter. Plaats de appel-vulling op de cirkels. Borstel ei op de rand, vouw de deegcirkels dubbel en druk ze bij de rand dicht. Borstel ei op het omgevouwen deel, leg ze op de bakplaat en plaats ze 10 tot 12 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen nadat ze uit de oven komen. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrooi ze met poedersuiker.

Tip: Bakwaren gemaakt van deeg met kwark en olie smaken het best als ze vers zijn.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.