BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Brioche

Ingrediënten:

  • 100 g melk
  • 100 g suiker
  • 170 g boter
  • 40 g biergist
  • 450 g bloem
  • 1 tl. zout
  • 2 eieren

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet. 7 uur wachttijd om het deeg te laten rijzen.

  • Breng de melk aan de kook en voeg zout, suiker en boter toe. Roer tot de boter smelt en alle vaste stoffen zijn opgelost.
  • Roer de melk, gist, bloem en eieren in een mengkom
  • Controleer regelmatig of het deeg zacht is en gemakkelijk van de zijkant van de kom komt. Mogelijk moet u nog een beetje bloem toevoegen. Dek het deeg af met een theedoek en laat het 5-6 uur rijzen op een warme, droge plek.
  • Breng het deeg daarna over ingevette bakvormen, dek deze af en laat deze nog eens 2-3 uur staan tot het deeg goed is gerezen.
  • Zet de brioches 10-15 minuten in de oven op 200°C.

Tip: Doe de brioche in verschillende kleine bakvormen om decoratieve minibrioches te krijgen.

Hoe kunnen we onze website verbeteren?

Bedankt voor je interesse in Bosch Huishoudelijke apparaten.

Ons doel is het continu verbeteren van onze website en de door ons verstrekte informatie. Om die reden willen we je graag uitnodigen om deel te nemen aan een enquête (ongeveer 2-3 minuten). Deename is vrijwillig en anoniem.

Je antwoorden worden alleen gebruikt voor de evaluatie van de enquête. Als je een klantendossier bij ons hebt, zullen we je antwoorden niet koppelen aan de reeds bestaande klantgegevens. Wij respecteren je privacy.

Bedankt voor je hulp

Start enquête