BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Brioche

Ingrediënten:

  • 100 g melk
  • 100 g suiker
  • 170 g boter
  • 40 g biergist
  • 450 g bloem
  • 1 tl. zout
  • 2 eieren

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet. 7 uur wachttijd om het deeg te laten rijzen.

  • Breng de melk aan de kook en voeg zout, suiker en boter toe. Roer tot de boter smelt en alle vaste stoffen zijn opgelost.
  • Roer de melk, gist, bloem en eieren in een mengkom
  • Controleer regelmatig of het deeg zacht is en gemakkelijk van de zijkant van de kom komt. Mogelijk moet u nog een beetje bloem toevoegen. Dek het deeg af met een theedoek en laat het 5-6 uur rijzen op een warme, droge plek.
  • Breng het deeg daarna over ingevette bakvormen, dek deze af en laat deze nog eens 2-3 uur staan tot het deeg goed is gerezen.
  • Zet de brioches 10-15 minuten in de oven op 200°C.

Tip: Doe de brioche in verschillende kleine bakvormen om decoratieve minibrioches te krijgen.