Cookiegebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Brioche

Ingrediënten:

  • 100 g melk
  • 100 g suiker
  • 170 g boter
  • 40 g biergist
  • 450 g bloem
  • 1 tl. zout
  • 2 eieren

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet. 7 uur wachttijd om het deeg te laten rijzen.

  • Breng de melk aan de kook en voeg zout, suiker en boter toe. Roer tot de boter smelt en alle vaste stoffen zijn opgelost.
  • Roer de melk, gist, bloem en eieren in een mengkom
  • Controleer regelmatig of het deeg zacht is en gemakkelijk van de zijkant van de kom komt. Mogelijk moet u nog een beetje bloem toevoegen. Dek het deeg af met een theedoek en laat het 5-6 uur rijzen op een warme, droge plek.
  • Breng het deeg daarna over ingevette bakvormen, dek deze af en laat deze nog eens 2-3 uur staan tot het deeg goed is gerezen.
  • Zet de brioches 10-15 minuten in de oven op 200°C.

Tip: Doe de brioche in verschillende kleine bakvormen om decoratieve minibrioches te krijgen.